BOCTOK 19
Skład:
6 kg słodu pilznienskiego
granulat chmielowy aromatyczny 180 gram
Drożdze z odzysku z warki 17
Zacieranie
62-64 st C 40 min
74-72 st C 20 min
Chmielenie
120 gram - 60 min
20 gram - 30 min
40 gram - 5 min
Na końcu wyszło (z lekką moją pomocą) 14 Blg. Zalałem dużą ilością drożdzy. ( Temperatura femrnetacji będzie raczej osycowała w granicach max 15 st C. więc chce mieć pewność, że fermatacja ruszy szybko.
Skład:
6 kg słodu pilznienskiego
granulat chmielowy aromatyczny 180 gram
Drożdze z odzysku z warki 17
Zacieranie
62-64 st C 40 min
74-72 st C 20 min
Chmielenie
120 gram - 60 min
20 gram - 30 min
40 gram - 5 min
Na końcu wyszło (z lekką moją pomocą) 14 Blg. Zalałem dużą ilością drożdzy. ( Temperatura femrnetacji będzie raczej osycowała w granicach max 15 st C. więc chce mieć pewność, że fermatacja ruszy szybko.
Comment