Pierszy raz popelniłem to czyli z brew-kita nastawilem piwko do fermentacji jkieś 2 tygodnie temu Po tygodniu rozlałem do butelek i skosztowąlem tekiego zielonego piwka troche zalatywalao owocowym posmakiem i to mnie lekko zdenerwowało . Wczoraj jednak nie wytrzymawszy napięcia popelniłem . I tu miłe zaskoczenie posmak znikł !! Piwo jeszcze nienagazowane porządnie ale zapowiada się obiecująco Po świętach popelnie może 2 brew-kita i dodam troche imbiru. Pozdrawiam wszstkich browarników. Jozek
Nastawiłem sobie piwko i ...
Collapse
X
-
Warz i smakuj
A tak w ogóle to Witaj na forum."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
-
-
No i skończyło sie
I w drugi dzień świąt wypilem ostatnią butelke mojego produktu I teraz żałuje że reszta nie postała tych 3 tygodni. Piwko straciło posmak owocowy, nagazowało się w miarę i było pyszne . teraz czekam na dostawę nastepnego brewkitu i do dzieła. Ale teraz zrobie 2 razy więcej piwka SiuksNa razie z gotowców ale nadejdzie czasz w którym zagospodaruje 60m2 na małą piwniczkę i instalację :)
Comment
-
-
No i zarazilem produkcją szwagra
na razie 2 Warki rozlne (z brewkitów) i nastawiona 3 - ciekwe co z niej wyjdzie bo siostra wylala drożdże z zestawu i tzreba było dać te z poprzedniej warki.
Na razie stwierzdzam że cierpliwość i rygor temperatury jest najważniejszy. Próbie tygodniowego piwka (bursztynowego) stwierdzam że pianka ok, wyklarowane i mimo dodania cukru brak posamku owocowego. To na arzie tyle.
Plany mam takie co tydzień (wtorek 1 warka ) i tak do końca świata a nawet 1 dzień dlużej Pozdrawiam wszytskich piwowarów i za wasze zdrowie.Na razie z gotowców ale nadejdzie czasz w którym zagospodaruje 60m2 na małą piwniczkę i instalację :)
Comment
-
-
No i już jeste nieuleczalnie chory Wczoraj wyniosłem 5 rozlew do piwniczki Z drugiego zostały tylko 3 butelki - mają być schowane jeszcze miesiąc Wnioski:
- piwko na razie robie tylko z gotoców - i mi smakuje.
- po degustecji przez rodzinke - pozytywna akceptacja i tekst - zrób na lato bedize do sinana
- dodatek cukru może daje winno - owocowy posmak (delikatny) znika jak piwo leżakuje dłużej co najmniej miesiąc.
- woda do piwa powinna być górska - taką mam w kranie i szczęśliwie leje ją bez gotowania do gotowców i nic sie nie dzieje
- i wniosek - większość ludzi przyzwyczjona do masówki jest w szoku jek piwo ma inny kolor niż zółty
Józek
Za wszystkich nieuleczalnie chorych
PS.
Jak teraz pije sklepowe to jakieś obrzydzenie czuje- czy to normlane.Na razie z gotowców ale nadejdzie czasz w którym zagospodaruje 60m2 na małą piwniczkę i instalację :)
Comment
-
-
Widze że wieki tu nie pisałem ale o czym tu pisać jak zwykle moje lenistwo zwyciężyło i robie tylko piwko z ekstraktów nachmileonych :> Po prostu puszka woda zamieszać do fermentacji i gotowe Ot błogie lenistow ale polecam taki sposób każdemu kto nie ma czasu a lubi prawdziwe piwo
Pozdrawiam wszytskich prawdziwych piwowarów i może kiedyś do nich dołącze jak znajde kogoś kto za mnie wykona kadż ważelną, filtracyją itp.
JózekNa razie z gotowców ale nadejdzie czasz w którym zagospodaruje 60m2 na małą piwniczkę i instalację :)
Comment
-
Comment