Uwarzylam dzisiaj warke imbirowego. Warka okolo 4 L, ze względu na element edukacyjno-doświadczeniowy oraz brak wiekszego porzadnego garnka.
Sklad:
słod 4 czesci pilzenskiego do 1 monachijskiego,
8g goryczkowego chmielu
3 aromatycznego
okolo 10 g świeżo utartego imbiru.
Na razie sie schładza, a drożdże przygotowuja się do połączenia z brzeczka. Jak narazie smak zadziwiająco dobry, wyczuwalna nuta imbiru, oraz słodkawy smak.
Sklad:
słod 4 czesci pilzenskiego do 1 monachijskiego,
8g goryczkowego chmielu
3 aromatycznego
okolo 10 g świeżo utartego imbiru.
Na razie sie schładza, a drożdże przygotowuja się do połączenia z brzeczka. Jak narazie smak zadziwiająco dobry, wyczuwalna nuta imbiru, oraz słodkawy smak.
Comment