33. Cóś na Safbrew 15.5 Blg.
33. Cóś na Safbrew 15.5 Blg.
3.50 kg słód pilzeński
1.00 kg słód pszeniczny jasny
0.50 kg słód pszeniczny ciemny
12L - 70C
15 min / 61C ->
45 min / 71C
12L wysładzanie
20 gram goryczki "Marynka" 7% szyszki / 60 minut przed końcem
20 gram aromatu "Lubelski" 3,7% szyszki / 15 minut przed końcem
20 gram curacao / 15 minut przed końcem
150 gram cukru trzcinowego. / 15 minut przed końcem
20L, 15.5 Blg, suche drożdże SafBrew S-33
22-01-2006 zlanie na cichą 6Blg. słodkawy dziwoląg.
30-01-2006 6blg, butelkowanie 130 g cukru
33. Cóś na Safbrew 15.5 Blg.
3.50 kg słód pilzeński
1.00 kg słód pszeniczny jasny
0.50 kg słód pszeniczny ciemny
12L - 70C
15 min / 61C ->
45 min / 71C
12L wysładzanie
20 gram goryczki "Marynka" 7% szyszki / 60 minut przed końcem
20 gram aromatu "Lubelski" 3,7% szyszki / 15 minut przed końcem
20 gram curacao / 15 minut przed końcem
150 gram cukru trzcinowego. / 15 minut przed końcem
20L, 15.5 Blg, suche drożdże SafBrew S-33
22-01-2006 zlanie na cichą 6Blg. słodkawy dziwoląg.
30-01-2006 6blg, butelkowanie 130 g cukru
Comment