20080119 rozlałem Koelsha – Warka nr 084 do KEGów.
Piwo odfermentowało do 2,32Blg, co daję 4,65% alko.
Bardzo smaczne, już odpowiednio nagazowane. Do zlotu w Oleśnicy jeszcze się powinno lepiej ułożyć.
Pozostałem piwa:
- warka 085 pils - zakończyła fermentację 20080124, na razie siedzi na cichej zapowiada się bardzo fajnie.
- warka 086 dunkel - zakończyła fermentację, smakowo bardzo zachęcająca, stoi na cichej, trzeba szybko rozlewać do KEGów, bo na zlot w połowie lutego przyda się ciemniaczek,
- warka 087 pils - odfermentował w ciągu 7 dni w temp 8-10*C, znacznie smaczniejszy od pilsa na chmielu Żateckim, bardzo dobra metoda chmielenia, chyba będzie powtarzana we wszystkich pilsach.
Piwo odfermentowało do 2,32Blg, co daję 4,65% alko.
Bardzo smaczne, już odpowiednio nagazowane. Do zlotu w Oleśnicy jeszcze się powinno lepiej ułożyć.
Pozostałem piwa:
- warka 085 pils - zakończyła fermentację 20080124, na razie siedzi na cichej zapowiada się bardzo fajnie.
- warka 086 dunkel - zakończyła fermentację, smakowo bardzo zachęcająca, stoi na cichej, trzeba szybko rozlewać do KEGów, bo na zlot w połowie lutego przyda się ciemniaczek,
- warka 087 pils - odfermentował w ciągu 7 dni w temp 8-10*C, znacznie smaczniejszy od pilsa na chmielu Żateckim, bardzo dobra metoda chmielenia, chyba będzie powtarzana we wszystkich pilsach.
Comment