Zaloguj lub dołącz
Logging in...
Zapamiętać?
Zaloguj
Zapomniane hasło lub nazwa Użytkownika?
lub
Dołącz
Zaloguj się przez
Facebook
Forum
Sklep
Dziennik Piwny
Browary
Nowe wątki
Dzisiejsze wpisy
Kto i gdzie
BrowarBizony
Wydarzenia
Home
Forum
Piwo
Browarnictwo amatorskie
Twoje warzenie
Kolejna historia kilku warek....
Collapse
X
Collapse
Posty
Ostatnia aktywność
Photos
Wyszukiwanie
Strona
z
6
Filtruj
Czas
Wszystkie
Dzisiaj
Ostatni tydzień
Ostatni miesiąc
Pokaż
Wszystko
Tylko dyskusje
Tylko zdjęcia
Tylko filmy
Tylko linki
Tylko ankiety
Tylko wydarzenia
Filtered by:
Clear All
new posts
Previous
1
2
3
4
5
6
template
Nast.
Wesoly
Porucznik Browarny Tester
Rejestracja:
2003.10
Posty:
371
Share
Tweet
#46
2007-01-08, 20:24
Warka nr 035 Full Pils Infuzja 2005.03.07 2005.04.06 12,0 4,1
Uwagi:
Kolejny smakowity pils do powtórki, mocno nachmielony.
Pozdrawiam, Wesoły
Comment
Wiadomość
Anuluj
Wesoly
Porucznik Browarny Tester
Rejestracja:
2003.10
Posty:
371
Share
Tweet
#47
2007-01-08, 20:25
Warka nr 036 Pszenica 2005.03.10 2005.03.18 11,0 3,6
Pozdrawiam, Wesoły
Comment
Wiadomość
Anuluj
Wesoly
Porucznik Browarny Tester
Rejestracja:
2003.10
Posty:
371
Share
Tweet
#48
2007-01-08, 20:25
Warka nr 037 Pszenica Dekokcja 2005.03.13 2005.03.22 11,2 3,7
Pozdrawiam, Wesoły
Comment
Wiadomość
Anuluj
Wesoly
Porucznik Browarny Tester
Rejestracja:
2003.10
Posty:
371
Share
Tweet
#49
2007-01-08, 20:26
Warka nr 038 Porter Bałtycki 25 2005.03.20 2005.05.9 25,0 7,7
Warka nr 039 Cienkusz 2005.03.20 2005.04.17 12,3 4,5
Last edited by
Wesoly
;
2007-01-08, 20:27
.
Pozdrawiam, Wesoły
Comment
Wiadomość
Anuluj
Wesoly
Porucznik Browarny Tester
Rejestracja:
2003.10
Posty:
371
Share
Tweet
#50
2007-01-08, 20:27
Warka nr 040 PALM 2005.04.02 2005.04.22 18,5 6,4
Uwagi:
Super piwko, jednak ze względu na ekstrakt i % zalecana ostrożność przy spożywaniu.
Pozdrawiam, Wesoły
Comment
Wiadomość
Anuluj
Wesoly
Porucznik Browarny Tester
Rejestracja:
2003.10
Posty:
371
Share
Tweet
#51
2007-01-08, 20:28
Warka nr 041 Karmelowiec WLP550 2005.04.18 2005.05.03 15,5 5,8
Pozdrawiam, Wesoły
Comment
Wiadomość
Anuluj
Wesoly
Porucznik Browarny Tester
Rejestracja:
2003.10
Posty:
371
Share
Tweet
#52
2007-01-08, 20:28
Warka nr 042 Karmelowiec WLP HG 2005.04.28 2005.05.11 15,5 5,9
Pozdrawiam, Wesoły
Comment
Wiadomość
Anuluj
Wesoly
Porucznik Browarny Tester
Rejestracja:
2003.10
Posty:
371
Share
Tweet
#53
2007-01-08, 20:31
Sezon 2005-2006
Warka nr 043 Full Zlot 20051212 20051228 11,3 4,3
Piwo robione na III Zimowy Zlot Winiarzy w Oleśnicy
Pozdrawiam, Wesoły
Comment
Wiadomość
Anuluj
Wesoly
Porucznik Browarny Tester
Rejestracja:
2003.10
Posty:
371
Share
Tweet
#54
2007-01-08, 20:33
Warka nr 044 Dunkel Zlot 20051216 20060125 14,0 5,2
Pozdrawiam, Wesoły
Comment
Wiadomość
Anuluj
Wesoly
Porucznik Browarny Tester
Rejestracja:
2003.10
Posty:
371
Share
Tweet
#55
2007-01-08, 20:34
Warka nr 045 Koźlak 20051228 20060125 16,5 6,4
Pozdrawiam, Wesoły
Comment
Wiadomość
Anuluj
Wesoly
Porucznik Browarny Tester
Rejestracja:
2003.10
Posty:
371
Share
Tweet
#56
2008-01-27, 14:00
Minęło kilka warek i postanowiłem uzupełnić temat.
Będzie spora dziura w notatkach, ale teraz postaram się regularnie umieszczać informację.
Sezon 2007/2008
Niestety ze względu na perturbacje rozpoczęty został dopiero 6 stycznia 2008 roku.
Warka nr 084 Kolesh
Data: 2008.01.06
Zasyp:
słód pilzneński 15,00kg
słód pszeniczny 2,75kg
słód zakwaszający 0,45kg
SUMA: 18,20kg
Kolor 7 EBC
Zacieranie infuzyjne w kadzi filtracyjnej.
Przerwy:
58*C 15’
63*C 30’
70*C 30’
Chmielenie:
60’ 70g M
10’ 70g M
Goryczka 24 IBU
(M- szyszka Marynka 2007)
Objętość 77l
Drożdże Wyeast 2565 Koelsh - starter z saszetki
Gęstość początkowa 11,0Blg
Temp fermentacji 20-17*C
Gęstość końcowa 2,3Blg
Zawartość alkoholu 4,65%
20080119 piwo rozlane do KEGów.
Pozdrawiam, Wesoły
Comment
Wiadomość
Anuluj
Wesoly
Porucznik Browarny Tester
Rejestracja:
2003.10
Posty:
371
Share
Tweet
#57
2008-01-27, 14:01
Warka nr 085 Pils
Data: 2008.01.11
Zasyp:
słód pilzneński 18,00kg
słód carapils 3,00kg
słód zakwaszający 0,70kg
SUMA: 21,70kg
Zacieranie dekokcyjne jednowarowe
Przerwy:
52*C 15’
63*C 15’ 100’
70*C 20’ 30’
100*C 30’
Kolor 7 EBC
Chmielenie:
60’ 140g M
30’ 80g Ż
5’ 120g Ż
Goryczka 44 IBU
(M- szyszka Marynka 2007, Ż – Żatecki szyszka)
Objętość 96,5l
Gęstość początkowa 12,6Blg
Drożdże Wyeast 2001 Pils Urqell - starter z saszetki
Temp fermentacji 10-8*C
20080124 zakończenie fermentacji
Pozdrawiam, Wesoły
Comment
Wiadomość
Anuluj
Wesoly
Porucznik Browarny Tester
Rejestracja:
2003.10
Posty:
371
Share
Tweet
#58
2008-01-27, 14:02
Warka nr 086 Dunkel
Data: 2008.01.18
Zasyp:
słód pilzneński 9,00kg
słód monachijski 9,00kg
słód karmel ciemny 1,00kg
słód cararoma 1,00kg
słód carared 2,00kg
słód zakwaszający 0,30kg
SUMA: 22,30kg
Zacieranie programowane temperaturowo
Przerwy:
52*C 15’
63*C 25’
70*C 40’
75*C 5’
Kolor 55 EBC
Chmielenie:
60’ 130g M
Goryczka 32 IBU
(M- szyszka Marynka 2007)
Objętość 102,0l
Gęstość początkowa 13,4Blg
Drożdże Wyeast 2001 Pils Urqell - z Warki 085
Temp fermentacji 10-8*C
Pozdrawiam, Wesoły
Comment
Wiadomość
Anuluj
Wesoly
Porucznik Browarny Tester
Rejestracja:
2003.10
Posty:
371
Share
Tweet
#59
2008-01-27, 14:03
Warka nr 087 Pils
Data: 2008.01.25
Zasyp:
słód pilzneński 18,00kg
słód carapils 3,00kg
słód zakwaszający 0,50kg
SUMA: 21,50kg
Zacieranie dekokcyjne jednowarowe
Przerwy:
52*C 15’
63*C 25’ 90’
70*C 15’ 35’
100*C 20’
Kolor 7 EBC
Chmielenie:
60’ 60g M
30’ 120g M
5’ 180g M
Goryczka 40 IBU
(M- szyszka Marynka 2007)
Objętość 96,5l
Gęstość początkowa 12,0Blg
Drożdże Wyeast 2001 Pils Urqell - gęstwa z warki 085
Temp fermentacji 10-8*C
Pozdrawiam, Wesoły
Comment
Wiadomość
Anuluj
Wesoly
Porucznik Browarny Tester
Rejestracja:
2003.10
Posty:
371
Share
Tweet
#60
2008-02-03, 16:30
Warka nr 088 Pils
Data: 2008.02.01
Zasyp:
słód pilzneński 18,00kg
słód carapils 2,50kg
słód melanoidowy 0,50kg
słód zakwaszający 0,50kg
SUMA: 21,50kg
Zacieranie programowane temperaturowo
Przerwy:
52*C 15’
63*C 30’
70*C 30’
Kolor 10 EBC
Chmielenie:
60’ 60g M
30’ 120g M
5’ 180g M
Goryczka 38 IBU
(M- szyszka Marynka 2007)
Objętość 96,0l
Gęstość początkowa 12,4Blg
Drożdże Wyeast 2001 Pils Urqell - gęstwa z warki 085
Temp fermentacji 10-8*C
Pozdrawiam, Wesoły
Comment
Wiadomość
Anuluj
Previous
1
2
3
4
5
6
template
Nast.
Przetwarzanie...
Tak
Nie
OK
OK
Anuluj
X
😀
😂
🥰
😘
🤢
😎
😞
😡
👍
👎
☕
Comment