Dzisiaj rozlałem do butelek pierwszą swoją warkę(nie licząc podpiwka z 16 lat temu).Jest to piwko pszeniczne -gotowiec z Browamatora plus ekstrakt słodowy plus glukoza plus Mazowszanka. Aerometr wykazał prawie 3.5 Blg.Wyszło 37 butelek.Ręce mi się trzęsą z wrażenia. Nie myślałem,że warzenie piwa to taka jazda bez trzymanki
Pogoniarzowe warzenie
Collapse
X
-
robox napisał(a)
Powodzenia . Rośnie konkurencja dla Bosmana .
Niech żyją browary domoweLast edited by Pogoniarz; 2004-02-03, 22:30.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
slado napisał(a)
W sposób słuszny uczciłeś pierwszą rocznicę swego członkostwa w Browar.biz. Gratulacje !! Za Browary Domowe !
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
crizz napisał(a)
Sugeruję, abyś ani w rocznicę, ani w czasie giełdy jeszcze tym piwem nie częstował... Zrób jak ja - przykaż nie otwierać do Wielkanocy, a na pewno wrażenia będą lepsze.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Nic nie mówię - ale jeżeli wiatr dobrze wypełni żagle, to pojawię się w moich rodzinnych stronach (niedawno opuszczonych na rzecz cudownego Wrocławia) w giełdowym dniu (oczywiście od progu stukając pełnymi butelkami)Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"
Comment
-
-
brzeczka napisał(a)
ja tam problemu nie widzę, ze względu na braki magazynowe możesz podawać bezpośrednio na język pipetką, a później zapijemy Franziskanerem i zagryziem dominikową golonką
Arcie wiem,że to nie na temat mego warzenia ,ale musiałem i chciałem przede wszystkim odpowiedzieć.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Choć o piwo chodzi... Przy piwie rozważam i ni jak dojść do rozumu nie mogę dojść ...
W związku z tym, wszystkim rację przyznaję i wybaczcie, nie pojmuję o co w tym wątku chodzi i co chciałem napisać...
Dobre nie... ? Za dużo w sobie słodu czuję i chmielu też...
A czy nie o to chodzi, by wyzwolić się z pręgierza obowiązków i nielubianych punktów rozkładu dnia?
Za problemy dnia powszednmiego !!
Comment
-
Comment