Pogoniarzowe warzenie

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • slado
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.07
    • 1072

    #16
    Pogoniarz, sorki... załapałem.
    O piwko chodzi... Za piwko zatem !!
    !!

    Comment

    • slado
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2003.07
      • 1072

      #17
      Zakończłem kolejny dzień mego remontu, normalne...

      Comment

      • kangurpl
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.03
        • 2660

        #18
        brzeczka napisał(a)
        może byś zabrał próbkę do Dziurki u Jurka, bo chba tam powalczymy trochę przed giełdą
        Jeżeli Dziurka doczeka do giełdy, właściciele terenu zgłupieli chyba i chcą im podnieść czynsz do wysokości astronomicznej jak na lokalizację
        Ale okres wypowiedzenia itd, więc pewnie jeszcze tym razem Dziurkę zaliczymy
        Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
        "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

        "denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

        Comment

        • jerzy
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.10
          • 4707

          #19
          Dziurka u Jurka?
          Attached Files
          browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

          Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

          Comment

          • Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

            #20
            Jerzy, a co gorsza:

            kangurpl napisał(a)
            ...Dziurkę zaliczymy

            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

            www.wrowar.com.pl



            Comment

            • Pogoniarz
              † 1971-2015 Piwosz w Raju
              • 2003.02
              • 7971

              #21
              Pogoniarzowe rozterki

              Codziennie doglądam co też się tam we flaszkach dzieje i z każdym dniem jest coraz bardziej klarowne.Zastanawiam się jak bardzo mi się wyklaruje?W ciągu tych dziewięciu dni tempo jest bardzo duże.Obawiam się czy za miesiąc nie będzie wyglądało jak trzykrotnie filtrowane
              Osad na dnie butelki jest minimalny...Nie no przewrócę do góry kołami.
              Uff-zbełtało się porządnie i widać sporo bąbelków.Teraz wygląda już jak pszeniczne
              Tak mnie korci,żeby spróbować,tak korci.Nie,nie jeszcze nie. Znając swój brak silnej woli długo pewnie nie wyrobię...


              Prawie jak Piwo
              SZCZECIN

              Comment

              • Krzysiu
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.02
                • 14936

                #22
                Odp: Pogoniarzowe rozterki

                Pogoniarz napisał
                ...Obawiam się czy za miesiąc nie będzie wyglądało jak trzykrotnie filtrowane...
                Moje wygląda jak filtrowane, nie ma się czym przejmować.
                Pogoniarz napisał
                ...Tak mnie korci,żeby spróbować,tak korci...
                A spróbuj, spróbuj, żebyś się z tego stresu wrzodów nie nabawił

                Comment

                • Pogoniarz
                  † 1971-2015 Piwosz w Raju
                  • 2003.02
                  • 7971

                  #23
                  Odp: Odp: Pogoniarzowe rozterki

                  Krzysiu napisał(a)
                  Moje wygląda jak filtrowane, nie ma się czym przejmować.
                  A spróbuj, spróbuj, żebyś się z tego stresu wrzodów nie nabawił
                  Dzięki To mi ulżyło
                  Co do wrzodów - to jestem wyluzowany -są już na moich jelitach od sześciu lat


                  Prawie jak Piwo
                  SZCZECIN

                  Comment

                  • jester_
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2003.10
                    • 88

                    #24
                    Ja również proponuję nie powstrzymywać się na siłę przed spróbowaniem. Ubytek jednej butelki można przeboleć, a jest to znakomity sposób na uzbrojenie się w cierpliwość, bo piwo na tym etapie raczej nie powala smakiem i nie zachęca do następnych prób w najbliższym czasie . No, chyba że pszeniczniak dojrzewa szybciej - nie wiem, nie robiłem...

                    Comment

                    • brzeczka
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2003.12
                      • 373

                      #25
                      Panie Pogoniarz, ja nie chciał ograbić Pan piwniczki jeno posmakować specjału Waszmości, któryś Acan uwrzył. Rozgrywki piłkarskie mnie nie interesują (już odpadłem) jeno Wasze piwo pszeniczne kiedyśtam na język, a i rada na warzenie, bo się zamierzam od jakiegoś czasu, tylko odwagi mi nie staje na warzenie na własnym podwórzu.
                      Daj radę Acan

                      Comment

                      • Pogoniarz
                        † 1971-2015 Piwosz w Raju
                        • 2003.02
                        • 7971

                        #26
                        brzeczka napisał(a)
                        Panie Pogoniarz, ja nie chciał ograbić Pan piwniczki jeno posmakować specjału Waszmości, któryś Acan uwrzył. Rozgrywki piłkarskie mnie nie interesują (już odpadłem) jeno Wasze piwo pszeniczne kiedyśtam na język, a i rada na warzenie, bo się zamierzam od jakiegoś czasu, tylko odwagi mi nie staje na warzenie na własnym podwórzu.
                        Daj radę Acan
                        Z tymi radami to nie do mnie.Ja dopiero raczkuję w temacie.Po cóż daleko szukać Kangurek jest już na zupełnie innym etapie warzenia i jego rady będą z pewnością bardziej konstruktywne
                        Jakieś tam moje piwko znajdzie się na giełdzie,albo na spotkaniu w Bartoszewie.


                        Prawie jak Piwo
                        SZCZECIN

                        Comment

                        • Pogoniarz
                          † 1971-2015 Piwosz w Raju
                          • 2003.02
                          • 7971

                          #27
                          Spróbowałem

                          Jednak mnie skusiło i wypiłem.
                          Jest bardzo leciutkie.Piana trwała średnioziarnista.Zapach drożdżowy .Smak bananowy,ale jest to piwo bardzo wodniste.Gaz słabiutki.Wyleczyłem się z próbowania.Cieszę się,że nie jest zainfekowane


                          Prawie jak Piwo
                          SZCZECIN

                          Comment

                          • Marusia
                            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                            🍼🍼
                            • 2001.02
                            • 20221

                            #28
                            Odp: Pogoniarzowe warzenie

                            Pogoniarz napisał(a)
                            Dzisiaj rozlałem do butelek pierwszą swoją warkę(nie licząc podpiwka z 16 lat temu).Jest to piwko pszeniczne -gotowiec z Browamatora plus ekstrakt słodowy plus glukoza plus Mazowszanka. Aerometr wykazał prawie 3.5 Blg.Wyszło 37 butelek.Ręce mi się trzęsą z wrażenia. Nie myślałem,że warzenie piwa to taka jazda bez trzymanki
                            A tak w ogóle, żałując niemożebnie, że nie będzie mnie na giełdzie i nie otrzymam owego specyfiku, chciałabym zwrócić uwagę, że może być to wynalazek niesamowity, gdyż zostało piwo zrobione bez drożdży
                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

                            www.wrowar.com.pl



                            Comment

                            • Pogoniarz
                              † 1971-2015 Piwosz w Raju
                              • 2003.02
                              • 7971

                              #29
                              Odp: Odp: Pogoniarzowe warzenie

                              Marusia napisał(a)
                              A tak w ogóle, żałując niemożebnie, że nie będzie mnie na giełdzie i nie otrzymam owego specyfiku, chciałabym zwrócić uwagę, że może być to wynalazek niesamowity, gdyż zostało piwo zrobione bez drożdży
                              Ale mnie Złapałaś Dlaczego zawsze piwko można przekazać,co zamierzałem zresztą zrobić.Liczę na Szwejka! Na Twoje też oczywiście.
                              Zapomniałem wpisać nazwy piwa.
                              Portowiec,piwo pszeniczne
                              Last edited by Pogoniarz; 2004-02-16, 21:34.


                              Prawie jak Piwo
                              SZCZECIN

                              Comment

                              • Marusia
                                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                                🍼🍼
                                • 2001.02
                                • 20221

                                #30
                                A drożdże jakie? Te z gotowca, czy inne?
                                Co do wymiany piwek - jasne, przecież jeszcze się nie raz spotkamy w tym roku zapewne
                                www.warsztatpiwowarski.pl
                                www.festiwaldobregopiwa.pl

                                www.wrowar.com.pl



                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X