Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
Mikrobrowar "Czterej Pancerni" ruszył do ataku:-)
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marek-C:sepuku:No bez przesady
Sama osobiście Cię zabijęComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaSama Szanowna ma osobny plik w excelu do robienia szczegółowych notatek, a tu tylko dzielę się wrażeniamiPo za tym, każda warka ma numer na kapslu i etykietę, po co Ci dokładne dane na forumie?
O! Wasza Tajemniczość
O! Wasza Ciekawskość
???? Nie powiem"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Chcesz mi znowu piwo wisieć?Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaMuszę dorobić kranik do filtratora, bo wydajność mam wyjątkowo nędzną od czasu jak go używam, a do wiadra nie chce mi się już wracaćComment
-
no ładnie! .... to co mam na koncie?
-rurka filtracyjna
-zepsuty klasztorniak
-kilka mętnych warek
-upierdliwość na forum
-coś się jeszcze znajdzie (zgodnie z zasadą chcesz psa uderzyć...)
wniosek jest jeden!
powinienem odejść.......
Z drugiej strony ... śmierć zadana rękami pięknej kobiety... (w dodatku warzącej piwo) to może być ciekawe!
Czy Slavoy gdzieś wyjeżdża w najbliższym czasie?Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...Comment
-
Ogólnie z Twojej rurki (filtracyjnej, oczywiście) jestem zadowolona, bo te 2 kg słodu w te czy w tamte aż tak mnie ni eboli
Co do kwacha, to nie powiedziane, że to wina drożdży i jest to moja pierwsza kwaśna warka od #41, więc jakoś przeżyję
A co do Slavoya - miałeś na myśli wyjeżdża, czy przyjeżdża?Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaOgólnie z Twojej rurki (filtracyjnej, oczywiście) jestem zadowolona, bo te 2 kg słodu w te czy w tamte aż tak mnie nie boli
(ostrzegałem że z nudów i reztek zrobiłem)
Zresztą sam bym już do 'przelewania' bym nie wrócił.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
A co do Slavoya - miałeś na myśli wyjeżdża, czy przyjeżdża?
Marek
Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...Comment
-
Warka nr 60 dalej ładnie pachnie, ale jest kwaśna w smaku. Pozostawiam ją w fermentorze, poczeka na ocenę Slavoya, jako znawcy i smakosza kwasiżurów
Warka nr 61 ku pamięci Roberta Włodarzyka pięknie się zapowiada, za dwa dni pewnie pójdzie na cichą.
A ja w celu uzupełniania braków w piwnicy zacieram dziś stoucika (specjalnie dla Fido: będzie to warka nr 63):
3,5 kg pilzneński
2,3 kg monachijski
0,8 kg karmelowy jasny
0,5 kg karmelowy ciemny
0,25 kg carafa III
Zacieranie jak zwykle ostatnio na wytrawnie, bo mi i tak słodkie piwa zawsze wychodzą:
45 min. 62 st.
25 min. 72 st.
Idę wstawiać gar na gaz. Tfu, znaczy się, kadź zacierno-warzelnąComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
A ja w celu uzupełniania braków w piwnicy zacieram dziś stoucika (specjalnie dla Fido: będzie to warka nr 63)
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaOczywiście miałam na myśli, że podaję numer warki specjalnie dla Fido, a nie, że warka jest dla Fido, co to, to nieMM961
4:-)Comment
-
Zaciera sięZapomniałam o jeszcze jednym składniku:
- płatki owsiane "Górskie" 1 kgComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaWarka nr 60 dalej ładnie pachnie, ale jest kwaśna w smaku. Pozostawiam ją w fermentorze, poczeka na ocenę Slavoya, jako znawcy i smakosza kwasiżurów
Warka nr 61 ku pamięci Roberta Włodarzyka pięknie się zapowiada, za dwa dni pewnie pójdzie na cichą.
A ja w celu uzupełniania braków w piwnicy zacieram dziś stoucika (specjalnie dla Fido: będzie to warka nr 63):
3,5 kg pilzneński
2,3 kg monachijski
0,8 kg karmelowy jasny
0,5 kg karmelowy ciemny
0,25 kg carafa III
Zacieranie jak zwykle ostatnio na wytrawnie, bo mi i tak słodkie piwa zawsze wychodzą:
45 min. 62 st.
25 min. 72 st.
Idę wstawiać gar na gaz. Tfu, znaczy się, kadź zacierno-warzelną
Pluć do gara? I potem tym częstujesz?!Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marek-CPluć do gara? I potem tym częstujesz?!Comment
-
Rurka Marka-Cpowiedziała stoutowi NIE.
Nie zamierzam co chwila zasysać, więc przeszłam dziś na tradycyjne wiaderkowanieComment
Related Topics
Collapse
-
Właściwie trzeba zacząć od tego, że nie wiadomo, do jakiej kategorii ten browar zakwalifikować.
Brews Brothers powstał w 2018 roku. Zlokalizowany jest w jednorodzinnym domu we wschodniej dzielnicy Bukaresztu niedaleko stadionu narodowego.
Z głównego dworca kolejowego jest stąd...-
Channel: Rumunia
2023-12-20, 22:22 -
-
Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...
-
Channel: Islandia
2025-01-19, 20:34 -
-
Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...-
Channel: Śląskie
-
-
Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie
„Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...-
Channel: Islandia
2024-11-03, 01:56 -
-
W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.
Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...-
Channel: Islandia
2024-09-28, 23:39 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment