Koelsch zszedł sobie do 2,5 blg i wczoraj powędrował do 58 półlitrowych butelek. Już jest pyszny
A dziś - w końcu - TRIPEL
Przepis standardowy na piwo typu belgijskiego, tylko mniej wysładzania
Zacieranie:
45 min. 62 st.
20 min. 72 st.
6,2 kg pils
1,5 kg monach
0,3 kg karmel jasny
Oprócz tripelka z wysłodzin wyciągnę jeszcze jakiegoś słabiaka i wydam go na żer drożdżom German Ale.

A dziś - w końcu - TRIPEL
Przepis standardowy na piwo typu belgijskiego, tylko mniej wysładzania

Zacieranie:
45 min. 62 st.
20 min. 72 st.
6,2 kg pils
1,5 kg monach
0,3 kg karmel jasny
Oprócz tripelka z wysłodzin wyciągnę jeszcze jakiegoś słabiaka i wydam go na żer drożdżom German Ale.
Comment