Tych litrów w weizenbocku to raczej tak 25 jest
Muszę sobie w końcu miarki na fermentorach narysować
Wczoraj poszedł na cichą, równiez porter, o którym zapomniałam
A dziś pszenica - rewolucyjne przerwy, jak na mnie
:
- 44 st. 25 minut
- 55 st. 15 minut
- 62 st. 20 minut
- 72 st. 45 min.
Pierwsza przerwa wynikła z tego, że gaz się skończył w butli, to stwierdziłąm, że skoro i tak czekam, to niech się i słód pomoczy. A skoro już był w wodzie, no to potem poszła przerwa w 55 stopniach i tak dalej
Właśnie kończę zacieranie.
Skład słodów tradycyjny:
2,5 kg pilzneński
2,5 kg pszeniczny



A dziś pszenica - rewolucyjne przerwy, jak na mnie

- 44 st. 25 minut
- 55 st. 15 minut
- 62 st. 20 minut
- 72 st. 45 min.
Pierwsza przerwa wynikła z tego, że gaz się skończył w butli, to stwierdziłąm, że skoro i tak czekam, to niech się i słód pomoczy. A skoro już był w wodzie, no to potem poszła przerwa w 55 stopniach i tak dalej

Skład słodów tradycyjny:
2,5 kg pilzneński
2,5 kg pszeniczny
Comment