Górna, w lodówce jeszcze pils się kisi, w piwnicy schawrzbier w temperaturze już na granicy z górną.
Drożdże - chyba wrzucę gęstwę po warce testowej Centrum Piwowarstwa - T-58, bo dziś zlewam Pale Ale na cichą Nie opisuję tutaj, bo to warki osobnego podmiotu są
Acha, pewnego razu też Naczelnik ze Slavoyem pachnęli u mnie warkę - Naczelnikowskie Jasne. Wracam sobie z piwa do domu, a tu wiadro z brzeczką czeka i starter drożdzowy Fajnie, mój browar już tak się rozkręcił, że nawet warzyc nie muszę
A to na pamitake tamtej warki. Egzemplarz "kitrany" latami, przeszedl wiele, ale-swinia - nie dal sie otworzyc- byl sie spadl z wysokosci w zeszly weekend chwile przed konsumpcja...
Attached Files
Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
Poważny eksperyment: Pale Ale na T-58. Oj ciekaw jestem co to będzie z cudo .
No i wyobraź sobie, że: Pale Ale na S-04 wyszło o zapachu morelowym, a to na T-58 całkiem regularne, bez udziwnień. Właśnie teraz doczytałam, które było z którymi drożdżami, bo wczoraj jak próbowałam, to byłam przekonana, że to morelowe własnie jest na T58
Ale oba piwka są dopiero co zabutelkowane, zatem zobaczymy za miesiąc
No i wyobraź sobie, że: Pale Ale na S-04 wyszło o zapachu morelowym, a to na T-58 całkiem regularne, bez udziwnień. Właśnie teraz doczytałam, które było z którymi drożdżami, bo wczoraj jak próbowałam, to byłam przekonana, że to morelowe własnie jest na T58
Ale oba piwka są dopiero co zabutelkowane, zatem zobaczymy za miesiąc
Dziwne, że bez udziwnień bo mnie jakoś zawsze te T-58 dawały mocno charakterystyczne aromaty. Zobaczymy jak dojrzeje.
Oczywiście każdy warzy jak mu się marzy , ale Schwarzbier, jako styl to jednak to nie będzie. Wbrew nazwie Schwarzbiery nie są czarne, a raczej brunatne. Także sądzę, że trochę sporo tego barwiącego.
Piwo wyszło takie, jak trzeba, jeśli chodzi o kolor - ciemne, ale nie czarne, pod światło rubinowe. A w smaku - rewelacjaTaka skromna dziś jestem
Dziwne, że bez udziwnień bo mnie jakoś zawsze te T-58 dawały mocno charakterystyczne aromaty. Zobaczymy jak dojrzeje.
Piwo takie jakieś takie owocowe, trochę jak kompocik Jednak do jasnych zwyklaków daruję sobie T 58 Do witbiera mogły by się nadać, dają taki lekko kwaskowy klimacik. Niby dobre to piwo, ale miało być inne Piszę o tym z dodatkiem Karapilsa z Litovela - warka pokazowa jest tak chmielowo gorzka, że owoców nie czuć, musi jeszcze się ugładzić, wtedy ocenię.
Comment