Belg 21 litrów 18 blg zadano THG i aż się boję próbować, żeby się nie okazało, ze kwaśny
Mikrobrowar "Czterej Pancerni" ruszył do ataku:-)
Collapse
X
-
-
Tradycyjnie w Portierni zaraz po belgu następuje czas na maliniaka I oto zaciera się ów, przepis taki jak zwykle, nie chce mi się powtarzać, jak ktoś chce to jest to ten sam przepis co na warkę nr 14, 24 i 45
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaBelg 21 litrów 18 blg zadano THG i aż się boję próbować, żeby się nie okazało, ze kwaśny
A jak ja się boję !Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marek-CA jak ja się boję !
Comment
-
-
24 litry maliniaka chłodzą się, a drożdże THG mnożą się w oczekiwaniu na wielkie żarcie
Jest to warka#65, może jeszcze #66 uda się w tym roku zrobić....Last edited by Marusia; 2006-12-07, 18:10.
Comment
-
-
Wczoraj miałam przelać belga na cichą. Ale mierzę ci ja blg, a tam 11 W związku z tym i tak przelałam, ale na burzliwą namber tu
Dziś patrzę do wiadra, a tam piana jak się patrzy, lenie jedne, te drożdże, trza poganiać Wyjątkowo leniwy szczep THG w tym roku.
Comment
-
-
Te drożdże THG jakies naprawdę dziwne są. Maliniak stoi na nich od piątku i z 16,5 blg zeszło do 13,5 tylko Chyba będę musiała powtórzyć patent z napowietrzaniem poprzez zlewanie z wiadra do wiadra
Comment
-
-
Może już powinny na emeryturę przejść ?Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaidenowiecMoże już powinny na emeryturę przejść ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaSkoro w BrowArmii były wykorzystane tylko raz, to powinny jeszcze popracować na 9 warkachMM961
4:-)
Comment
-
-
Doszlas juz do napowietrzania brzeczki przed dodaniem drozdzy czy jeszcze to przed Toba ?
Brak napowietrzania moze sie przyczynic do tego, ze one takie ospale. One - te drozdzeLast edited by naczelnik; 2006-12-13, 15:32.Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
No jasne, Naczelniku, 63 warki nie potrzebowały napowietrzania, a tu nagle taka kicha, to na pewno kwestia napowietrzania
Po prostu drożdże lenie wstrętne i będę musiała napowietrzyć (zapewne za pomocą jakiegoś osobnika płci przeciwnej będzie to przelewanie z wiadra do wiadra)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaNo jasne, Naczelniku, 63 warki nie potrzebowały napowietrzania, a tu nagle taka kicha, to na pewno kwestia napowietrzania
Zwykle tak jest, ze do 63./64. warki wszystko idziec cacy, a pozniej nie ma zmiluj - trzeba napowietrzac
Ale o tym przekonasz sie nastepnym razem ...Last edited by naczelnik; 2006-12-13, 16:01.Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaPo prostu drożdże lenie wstrętne i będę musiała napowietrzyć (zapewne za pomocą jakiegoś osobnika płci przeciwnej będzie to przelewanie z wiadra do wiadra)
Comment
-
-
Jako, że w piwnicy same piwa do długiego leżakowania, postanowiłam nawarzyć coś szybkiego do wypicia
5 kg pils
1 kg carapils
Zacieranie
63 st. 45 min.
73 st. 25 min.
Zastanawiam się, jak toto nachmielić
Comment
-
Comment