Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
Wyświetlenie odpowiedzi
Mikrobrowar "Czterej Pancerni" ruszył do ataku:-)
Collapse
X
-
O to się nie martw, u mnie piwo nie ma szans na zbyt długie leżakowanie
Comment
-
-
Brzeczka nachmielona 40 g marynki na 60 minut, studzi się. Drożdże jednak wybrałam... Irish Ale
Comment
-
-
Właśnie zabieram się do butelkowania, pożal się Boże, "grodzisza"
Drożdżom za bardzo nie smakowało, bo z 10 zjechały jeno do 4, ale i tak bałam się, że będzie gorzej
A syf taki mętny, że dawny Mętny Syf Pjenknika to przy tym pikuś
Ładnie pachnie wędzonką, w smaku na razie za gorzkie, ale przejdzie mu z czasem.
Comment
-
-
Witam
Jezeli chodzi o grodzisza, to piwko jest bardzo intesywne w smaku(gorzkie)i takie juz pozostaje :-). U mnie dodatkowo bylo lekko metne po otworzeniu butelki
Pozdrawiam serdecznieO każdej porze dnia i nocy, zawsze i wszedzie, w każdych ilościach-PIWO DOMOWE :-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNo i całe szczęście, próbowałam dziś ruszyć fermentor - ciężkie to diabelstwo, bez Jerzego nie dałabym rady, po za tym w towarzystwie raźniej się warzyHaniu, Kochanie jajeczniczka na sniadanie.;)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziWłaśnie zabieram się do butelkowania, pożal się Boże, "grodzisza"
Drożdżom za bardzo nie smakowało, bo z 10 zjechały jeno do 4 (...)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka Wyświetlenie odpowiedziMarusiu, nie chcę Cię martwić, ale jeśli to miał być "Grodzisz konkursowy", to czeka Cię drugie podejście. Zgodnie bowiem z regulaminem przyjmują jedynie piwa o ekstraktywności 7,5-8,5 Blg, dziesiątka jest stanowczo za mocna...W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedziHigh Gravity Marusiu i będzie OK
Tak to jest, jak się nie doczyta regulaminu
A nic to, piwo i tak raczej się na konkurs nie nadaje wg mojej skromnej oceny. Powtórki nie będzie, bo zużyłam już cały słód wędzony... no, chyba żeby kupić... pomyślę
Bomba, tzn. Margosporter, na porterek przyjdzie czas, jak temperatury spadną
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
Tak to jest, jak się nie doczyta regulaminu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzina porterek przyjdzie czas, jak temperatury spadnąMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziJeszcze bardziej? nie rób nam zimy w środku lata, dla górnej fermentacji teraz jest idealnie.
Comment
-
-
Miałam nie warzyć, tylko pić, to co w piwnicy, ale ostatnio goście nieco mi pomogli w opróżnianiu skrzyneczek, więc.... a zresztą, jak długo można wytrzymać bez warzenia???
Stoucik owsiany dzisiaj zatem:
3,5 kg pils
2,3 kg monach
0,8 kg karmelowy jasny
0,15 kg karmelowy ciemny (tylko tyle się ostało)
0,25 jęczmień palony Weyermann
0,25 Carafa III
Comment
-
-
a gdzie ł'owies?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzia gdzie ł'owies?
1 kg płatki owsiane
Comment
-
Comment