A może "Przewalony koń z moszną"?
Mikrobrowar "Czterej Pancerni" ruszył do ataku:-)
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wogosz Wyświetlenie odpowiedziA może "Przewalony koń z moszną"?
Comment
-
-
Przemoszny koń z wałów.Last edited by ART; 2010-08-19, 19:46.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Przemoszony wałach, hoża kobyła, nie mylić z hożymi piwowarami, choć po wizycie anteksa różnie może już tam byćSave water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Przemoszna Walskiego"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Kurtynka, kopalnia pomysłów - chyba zmienimy nasze tradycyjne nazewnictwo weizenów z "Panzerweizen" na kolekcję powyższych
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziBędę w pałacu w Mosznie 24 września, to sprawdzę. Wcześniej mam nie po drodze.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziMiejscowi mówią "zamek" http://www.moszna-zamek.pl/Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziMiejscowi mówią "zamek" http://www.moszna-zamek.pl/
A to, że się tak nazywa, to inna sprawa.
Hmmm... jaki to temat? Czyżby - MOJE warzenie???
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziHmmm... jaki to temat? Czyżby - MOJE warzenie???Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Przewałki z koniem w Mosznie niech zostaną, Seticzku
26 litrów brzeczki 12 blg zostało potraktowane gęstwą Weihenstephaner Weizen. W trakcie gotowania wkradła się drobna modyfikacja w stosunku do poprzedniego przepisu - miało być 25 g lubelskiego, ale się okazało, że mam 10 g lubelskiego i 10 g marynki resztek szyszek, to je wrzuciłam, zamiast otwierać nową paczkę.
W ogóle dziwna sprawa - zrobiłam 2 rundy pszeniczniaka na kranówie i.... uzyskałam banany, czego nigdy mi się wcześniej na kranówce nie udało zrobić, mimo stosowania wszelakich chłytów (dekokcja). Natomiast mimo wiecznego stosowania przerwy ferulikowej dalej goździki nie chcą się pokazać, chamy
Sprawdziłam twardość wody w stosunku do marketówy - ta moja o sporo mniejszej twardości jest.
A przełom miałam taki, że garnka po nim domyć nie mogłam Akurat przyszedł pan po odbiór zamówienia, to mu pokazałam, jak wygląda przełom, powiedziałam co to jest i po co, poinformowałam, że są różne rodzaje, ale też że i często go nie ma (przynajmniej nie będzie zachodził w głowę przy pierwszej warce, co to za gluty mu pływają)Last edited by Marusia; 2010-08-20, 08:01.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNo dobra - dzisiejsze pszeniczne zostanie nazwane Konik Przewalskiego w Mosznie i będzie do degustacji na Zlocie
A tymczasem się chłodzi 27 litrów
Kibel, w niedzielę powtórka. Na Zlot zatem przyjadą jakieś inne browce, coś chyba się uzbiera, choć dość marnie nasza piwniczka obecnie wygląda.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
Milk Stout
2 kg słód pilzneński
2 kg słód monachijski
0,4 kg słód pszeniczny
0,5 kg słód karmelowy jasny 150 EBC
0,4 kg słód karmelowy ciemny 500-800 EBC
0,4 kg barwiący
0,3 kg jęczmień palony
Przerwy:
55-52 st. 10 min.
63-61 st. 15 min.
73-71 st. 45 min.
Gotowanie:
60 min. z 60 g szyszek Marynki
Laktoza 750 g
Comment
-
-
Okazało się, że część słodu ześrutowała się poza pojemnik, co zauważyłam dopiero w trakcie gotowania brzeczki z chmielem, zatem receptura jest uboższa o 0,5 kg różnych słodów
27 literków 12 blg (przed dodaniem laktozy) chłodzi się - rano dostaną ją do schrupania German Ale - gęstwa.
Comment
-
Comment