Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
Wyświetlenie odpowiedzi
Mikrobrowar "Czterej Pancerni" ruszył do ataku:-)
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziJak wyżej Modyfikacja w stosunku do przepisu sprzed roku: karmelowego ciemnego 0,1 kg, żeby był nieco jaśniejszy, oraz przerwa ferulikowa 15 minut (48 st.) Właśnie trwa ta przerwaPozdrawiam,
Jacek
Świentechlywiki
Comment
-
-
O, tak mówisz? Niestety za późno - już mam 63 st.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziO, tak mówisz? Niestety za późno - już mam 63 st.Pozdrawiam,
Jacek
Świentechlywiki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziA to nie będę pisał, że moim zdaniem za wysoka to była temperatura na goździki... Optimum jest chyba bliżej 40*C...Pozdrawiam,
Jacek
Świentechlywiki
Comment
-
-
No patrzajta, a do tej pory wszędzie było, że 44-48 stopni, człek całe rzycie się óczy
Zresztą i tak dupa z tego wyszła, bo ta przerwa się niechcąco zrobiła w 50 stopniach, czyli w zasadzie białkowa
Mi goździki nigdy w piwie nie chcą wyjść - banany z reguły są, a te dziady goździkowe mnie olewają.
Comment
-
-
Dzisiaj bitterek. Przyjechała TV Wrocław - ale miałam ubaw!
Oczywiście standardowy tekst, że tu nie ma czego filmować, bo to nie jest spektakularne Musiałam przygotować cały proces warzenia w szklankach i stanowczo nie zgodziłam się na pobranie próbki z drożdżami z mojego fermentującego weizenbocka Ale najlepsze było, jak chcieli poodwracać wszystkie szklanki tyłem (a mam tego całą kuchnię), bo nie może być reklamy. Dobrze, że blaszanych reklam na ścianach nie zauważyli.
No i tak mi zeszło i dopiero wysładzam
2 kg pilzneński
2 kg monachijski
1 kg wiedeński
0,25 karmelowy jasny 125 EBC
Przerwy po 30 minut - chyba, bo przyjechali w trakcie drugiej i strasznie namieszali przestawiając szklanki i wymyślając choreografię.
Comment
-
-
Chmielenie: 40 g Magnum szyszka i 40 g Spalt Spalter granulat.
UWAGA!!! Chyba po raz pierwszy w moim browarze występuje chmiel inny niż lubelski dla aromatu Tak mi się spodobał zapach naszej warki warzonej podczas Europy na widelcu (receptura Premium Bitter w CP), że postanowiłam pomęczyć się z granulkami.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziChmielenie: 40 g Magnum szyszka i 40 g Spalt Spalter granulat.
UWAGA!!! Chyba po raz pierwszy w moim browarze występuje chmiel inny niż lubelski dla aromatu Tak mi się spodobał zapach naszej warki warzonej podczas Europy na widelcu (receptura Premium Bitter w CP), że postanowiłam pomęczyć się z granulkami.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Ależ taki wychodzi bardzo smaczny. Inne kompozycje można złożyć sobie wedle własnego uznania.
p.s. To nie jest za dobre miejsce na dyskusje o asortymencie CP, jesli masz potrzebę podyskutowania o tym, zapraszam do właściwego działu.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedziZapach Spaltera jest moim zdaniem jednym z najładniejszych chmielowych aromatów - ja strasznie go lubię.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziDzisiaj bitterek. Przyjechała TV Wrocław - ale miałam ubaw!
)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika josefik Wyświetlenie odpowiedziTaaak, zawsze o poranku wciągam dwie kreski Spaltera i świat staje się lepszy
Comment
-
Comment