Mikrobrowar "Czterej Pancerni" ruszył do ataku:-)

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    Belg 21 litrów 18 blg zadano THG i aż się boję próbować, żeby się nie okazało, ze kwaśny
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

      Tradycyjnie w Portierni zaraz po belgu następuje czas na maliniaka I oto zaciera się ów, przepis taki jak zwykle, nie chce mi się powtarzać, jak ktoś chce to jest to ten sam przepis co na warkę nr 14, 24 i 45
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

      www.wrowar.com.pl



      Comment

      • Marek-C
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.12
        • 848

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
        Belg 21 litrów 18 blg zadano THG i aż się boję próbować, żeby się nie okazało, ze kwaśny

        A jak ja się boję !
        Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...

        Comment

        • Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marek-C
          A jak ja się boję !
          A czemu Ty się masz bać - to nie na drożdżach od Ciebie
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment

          • Marusia
            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

            24 litry maliniaka chłodzą się, a drożdże THG mnożą się w oczekiwaniu na wielkie żarcie

            Jest to warka#65, może jeszcze #66 uda się w tym roku zrobić....
            Last edited by Marusia; 2006-12-07, 18:10.
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

            www.wrowar.com.pl



            Comment

            • Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

              Wczoraj miałam przelać belga na cichą. Ale mierzę ci ja blg, a tam 11 W związku z tym i tak przelałam, ale na burzliwą namber tu
              Dziś patrzę do wiadra, a tam piana jak się patrzy, lenie jedne, te drożdże, trza poganiać Wyjątkowo leniwy szczep THG w tym roku.
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

              www.wrowar.com.pl



              Comment

              • Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

                Te drożdże THG jakies naprawdę dziwne są. Maliniak stoi na nich od piątku i z 16,5 blg zeszło do 13,5 tylko Chyba będę musiała powtórzyć patent z napowietrzaniem poprzez zlewanie z wiadra do wiadra
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

                www.wrowar.com.pl



                Comment

                • Maidenowiec
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.07
                  • 2287

                  Może już powinny na emeryturę przejść ?
                  Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

                  Thou shallt not spilleth thy beer!

                  Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

                  Comment

                  • Marusia
                    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec
                    Może już powinny na emeryturę przejść ?
                    Skoro w BrowArmii były wykorzystane tylko raz, to powinny jeszcze popracować na 9 warkach
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

                    www.wrowar.com.pl



                    Comment

                    • JAckson
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🍼🍼
                      • 2004.05
                      • 6123

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                      Skoro w BrowArmii były wykorzystane tylko raz, to powinny jeszcze popracować na 9 warkach
                      Zaczynam się obawiać o przyszłość mojego 'trapisty' któren to spoczywa dopiero w fermetorze pod postacią śruty w oczekiwaniu na te drożdże .
                      MM961
                      4:-)

                      Comment

                      • naczelnik
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.08
                        • 1884

                        Doszlas juz do napowietrzania brzeczki przed dodaniem drozdzy czy jeszcze to przed Toba ?

                        Brak napowietrzania moze sie przyczynic do tego, ze one takie ospale. One - te drozdze
                        Last edited by naczelnik; 2006-12-13, 15:32.
                        Popieram domowe browary!

                        Polakom gratulujemy naczelnika

                        Zamykam browar.
                        Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

                        gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

                        Comment

                        • Marusia
                          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                          🍼🍼
                          • 2001.02
                          • 20221

                          No jasne, Naczelniku, 63 warki nie potrzebowały napowietrzania, a tu nagle taka kicha, to na pewno kwestia napowietrzania
                          Po prostu drożdże lenie wstrętne i będę musiała napowietrzyć (zapewne za pomocą jakiegoś osobnika płci przeciwnej będzie to przelewanie z wiadra do wiadra)
                          www.warsztatpiwowarski.pl
                          www.festiwaldobregopiwa.pl

                          www.wrowar.com.pl



                          Comment

                          • naczelnik
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.08
                            • 1884

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                            No jasne, Naczelniku, 63 warki nie potrzebowały napowietrzania, a tu nagle taka kicha, to na pewno kwestia napowietrzania
                            Wnioskuje, ze napowietrzanie caly czas przed toba

                            Zwykle tak jest, ze do 63./64. warki wszystko idziec cacy, a pozniej nie ma zmiluj - trzeba napowietrzac
                            Ale o tym przekonasz sie nastepnym razem ...
                            Last edited by naczelnik; 2006-12-13, 16:01.
                            Popieram domowe browary!

                            Polakom gratulujemy naczelnika

                            Zamykam browar.
                            Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

                            gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

                            Comment

                            • mark33
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2005.04
                              • 3283

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                              Po prostu drożdże lenie wstrętne i będę musiała napowietrzyć (zapewne za pomocą jakiegoś osobnika płci przeciwnej będzie to przelewanie z wiadra do wiadra)
                              Ja używam rondelka z długim uchem, kilkanaście razy nabieram z beki i leje z wysoka.

                              Comment

                              • Marusia
                                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                                🍼🍼
                                • 2001.02
                                • 20221

                                Jako, że w piwnicy same piwa do długiego leżakowania, postanowiłam nawarzyć coś szybkiego do wypicia

                                5 kg pils
                                1 kg carapils

                                Zacieranie
                                63 st. 45 min.
                                73 st. 25 min.

                                Zastanawiam się, jak toto nachmielić
                                www.warsztatpiwowarski.pl
                                www.festiwaldobregopiwa.pl

                                www.wrowar.com.pl



                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X