Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
Wyświetlenie odpowiedzi
Mikrobrowar "Czterej Pancerni" ruszył do ataku:-)
Collapse
X
-
-
-
Ostatnio grzałem osobno kaszkę kukurydzianą i mi wyszła polentaMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzimieszanie zacieru ściera gluta na zol.
Kutwa, jeszcze muszę dziś zagruntować sufit w sypialni i pomalować szafę (no, jej fragmenty), ale pracowity dzień, szkoda, że mi nikt za to nie płaci
W każdym razie, podsumowując: piwom z dodatkiem czegokolwiek z kukurydzy mówię stanowczo NIE
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziChmielenie 60 minut:
Comment
-
-
30 litrów brzeczki 13 blg zadano drożdżami Czech Pils.
Wydajność dobra jak na 5 kg słodu i 0,5 kg mąki, brzeczka nastawna już nie śmierdzi kukurydzą, powinno być ok
Comment
-
-
Dzisiaj powtórka z quasi Grodzisza:
3 kg wędzony
2 kg pszeniczny
Zacieranie w 15 l wody 70->62 90 minut
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziDzisiaj powtórka z quasi Grodzisza:
3 kg wędzony
2 kg pszeniczny
Zacieranie w 15 l wody 70->62 90 minutMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziodstraw kilka butelek na przyszłoroczny konkurs w Grodzisku
Z tego co pamiętam, to Grodzisz miał kilka przedziałów blg, może poszerzycie "asortyment" konkursowy?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi... Z tego co pamiętam, to Grodzisz miał kilka przedziałów blg...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziKlasyczny Grodzisz miał 7,8 Blg. w ciągu ostatnich kilku lat funkcjonowania wprowadzono jasną 12 i 14, oraz ciemną dwunastkę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziKlasyczny Grodzisz miał 7,8 Blg. w ciągu ostatnich kilku lat funkcjonowania wprowadzono jasną 12 i 14, oraz ciemną dwunastkę.
Comment
-
-
Chmielenie 90 minut, 50 g lubelski na początek i 30 g lubelski po 30 minutach.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziMojego pożal się Boże "grodzisza" szamają pięknie Irish Ale - piana jak się patrzy
A opóźniony w rozwoju starter WLP dziś zaczął pracować. No to żeby go sprawdzić przyszykowałam mu podpuchę:
w 3 litrach wody pogotowałam 0,5 kg ekstraktu słodowego pszenicznego z chmielem i paroma łyżkami glukozy, podam to drożdżom do szamania. Jak zrobią z tego piwo, to w niedzielę warzę koelscha lub powtórkę z grodzisza na gęstwie
Zapomniałam napisać, że mój "pożal się Boże grodzisz" wyszedł w końcu bardzo smaczny, a drożdże WLP zrobiły z podpuchy straszne paskudztwo i wylądowały w kiblu
Comment
-
Comment