Nie wierzysz mi? Dobra, k.... tego też Ci wyślę, na dowód
Mikrobrowar "Czterej Pancerni" ruszył do ataku:-)
Collapse
X
-
-
Jacek zagaduje i piwka otrzymuje do testowania.
Będę musiał w dziale "Twoje warzenie" zacząć dużo krakać co by mieć większy ruch na poczcie.
Marusia-jak przesyłasz te piwka i w jakim stanie przychodzą? Pytam, bo jakoś nie potrafię sobie wyobrazić klarownego piwka z poczty.Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNie wierzysz mi? Dobra, k.... tego też Ci wyślę, na dowódLast edited by jkocurek; 2008-03-10, 21:28.Pozdrawiam,
Jacek
Świentechlywiki
Comment
-
-
Mwa - piwa dochodzą w całości jeśli są pieczołowicie opakowane.
Jkocurek - tamte przeszły bez echa, bo po prostu dokładnie - przeszły bez echa Staram się opisywać tylko piwa, które mi naprawdę smakują, a te, co mi tylko trochę smakują, to tylko piję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jkocurek Wyświetlenie odpowiedziBTW napisałaś o moim Witbierze i Weizenie a Dunkelweizen przeszedł bez echa, czyżby nie dotarł w całości?Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziStaram się opisywać tylko piwa, które mi naprawdę smakują, a te, co mi tylko trochę smakują, to tylko pijęMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzii po co się było odzywac
A tak serio - piwa były OK, ale mało bananów i goździków
Comment
-
-
Pszenica już w butelkach - nos mnie nie mylił, to były drożdże Weihenstephaner Weizen
A wczoraj powstało Patrykowe Red Ale - zielonych nie zamierzam robić - przepis jak zwykle u mnie na piwko czerwone:
2,5 kg pilzneński
3 kg monachijski
0,2 karmelowy jasny
0,2 karmelowy ciemny
Chmielenie 60 min.:
35 g lubelski 2007 na początek
25 g lubelski 10 minut przed końcem.
Wyszło 29 litrów 12 blg, drożdże German Ale
Następna warka to warka NR 100!
Wychodzi mi, że będzie to weizenbock, poprzedni był bożonarodzeniowy, a ten będzie wielkanocny
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziNastępna warka to warka NR 100!
Wychodzi mi, że będzie to weizenbock, poprzedni był bożonarodzeniowy, a ten będzie wielkanocny
Comment
-
-
1,7 kg słód pilzneński
1,5 kg monachijski
0,7 kg karmelowy jasny
0,045 kg carawheat
0,055 barwiący
Zacieranie dekokcyjne jednowarowe, standardowo wg przepisu Czesa.
Comment
-
-
masz przecież 45 gram carawheat- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Znowu zapomniałam - oczywiście jeszcze 3 kg pszenicznego
Comment
-
-
Chmielenie 60 minut, 15 g marynka na początek, 15 g marynka 10 minut przed końcem. Razem z drugą porcją chmielu wlałam nieco miodku wielokwiatowego, ot, taka fantazyja piwowarska
Comment
-
-
Jest na cichej, jakoś nie mam czasu zabutelkować
Comment
-
Comment