Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta
Wyświetlenie odpowiedzi
Mikrobrowar "Czterej Pancerni" ruszył do ataku:-)
Collapse
X
-
Na taborecie gazowym ciężko jest z pokrywką, bo brzeczka kipi. Ale spróbuję dziś - bo ostatnio fucktycznie słabą wydajność coś mam.
A tymczasem - wysłodek 5 blg postoutowy już w butelkach, 16 litrów go wyszło.
Stout idzie dziś na cichą.
Przedwczoraj uwarzyłam Pale Ale - przepis taki sam jak zwykle, więc nie ma co się rozwodzić - wyszło jakieś 28 litrów 11,5 blg z 6 kg słodów - to tak a propos wydajności
A dzisiaj warzymy północnoangielskie brown ale.
Warzymy zespołowo, bo przechwyciliśmy Admina i Maggyka, którzy wpadli do nas tylko po słód, ale od słowa do słowa wyszło, że nikt z nas nie ma na dziś jakichś szczególnych planów no i zostają
Skład słodów:
2,5 kg pilzneński
3 kg monachijski
0,2 kg karmelowy jasny
0,2 kg karmelowy ciemny
0,15 kg czekoladowy
Zacieranie oczywiście na lenia, czyli po angielsku
Comment
-
-
Zacierka była na lenia, bo mieliśmy dużo ważnych spraw na głowie dużo - tj. całą skrzynkę- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Wyszło jakieś 29 litrów 12 blg, zadano drożdżami Irish Ale
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziWyszło jakieś 29 litrów 12 blg...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seta Wyświetlenie odpowiedziJak było z pokrywką?
Comment
-
-
Spoko, piwko dla ciebie zawsze się znajdzie
A skoro już tak zaśmiecamy temat to powiem Ci, co w Twoim ale'u było złe: brak gazu i piany. Po za tym leciusieńkie posmaki apteczne, ale naprawdę leciusieńkie
Comment
-
-
Dziś pierwsze belgijskie w tym sezonie - planuję jakieś 14 blg, taki słabiak na rozruszanie drożdża
Słody:
pilzneński 5,2 kg
monachijski 2 kg
karmelowy jasny 0,3 kg
Chmielenie w toku: 30 g marynka na początek i 20 g marynka na 10 minut przed końcem. Gotowanie 60 min.
No i wyszło szydło z worka - za mój brak przełomu ponosił winę zeszłoroczny słód strzegomski. Dziś warzę na tegorocznym i przełom jak ta lala.
Comment
-
-
I do nas - bardzo bardzo prosimy!
bo jak nie
to nie wystawimy dubbelka na Warsztatach 2009 bo go nie będzieLast edited by ART; 2008-10-21, 20:48.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziI do nas - bardzo bardzo prosimy!
bo jak nie
to nie wystawimy dubbelka na Warsztatach 2009 bo go nie będzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziTja, a potem jak coś będzie nie tak, to zwalicie na drożdże ode mnie- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment