Dzięki dobrze minusowej temperaturze (obecnie -7) oraz potężnemu wiatrowi brzeczka już się schłodziła
Mikrobrowar "Czterej Pancerni" ruszył do ataku:-)
Collapse
X
-
-
Hm, a co to ma do mojego tematu?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziHm, a co to ma do mojego tematu?Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
-
Marusia sprzedaje lodówki?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Taki oficjalny pretekst był, bo przecież jak mogłabym, Josefiku, na oczy Ci się pokazać ze złamanym paznokciem
Ale to temat o warzeniu jest kurtynka. No to chyba coś muszę uwarzyć znowu, żeby było na temat
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
Ale to temat o warzeniu jest kurtynka. No to chyba coś muszę uwarzyć znowu, żeby było na temat
Zasyp:
4,25 kg pilzneński
1,5 kg wiedeński
1 kg caramelmalz Pils
Zacieranie:
50 st. 15 minut
63-61 st. 30 min.
73-71 st. 30 minut
Miało być zacieranie zstępujące, ale zapomniałam
Chmielenie:
60 g marynka szyszka 2010 na 60 minut
40 g lubelski szyszka 2010 na 10 minut
Chmielenie na zimno do cichej planowane:
40 g spalter, granulat
Comment
-
-
Wyszło 26 l 17 blg. Zapodano gęstwę London ESB - chyba Jeśli to nie była ta gęstwa, to American Lager, zatem w temp. pokojowej dadzą radę, ciekawe, czy poznam po smaku piwa, które to były
Comment
-
-
Po konsultacjach różnorakich wsypano 35 g Spaltera granulatu do burzliwej fermentacji.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziwsypano 35 g Spaltera granulatu do burzliwej fermentacji.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziPo konsultacjach różnorakich wsypano 35 g Spaltera granulatu do burzliwej fermentacji.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziCykor! Cykor!
Wsypałam do burzliwej z nadzieją, że przy przelewaniu na cichą większość granulatu zostanie na dnie obecnego wiaderra
W sumie co za różnica, czy do burzliwej, czy do cichej - jest na zimno? Jest
Comment
-
Comment