Piwo z pianą do sufitu, rokuje świetnie, ale niestety, nie przekonam się o wynikach, bo przegazowanie, jak to przegazowanie, będzie postępować, zatem biorę się za nałogowe wypijanie Vienna Lagera, póki nie trzeba go łapać do 2 - 3 szkieł. Szkoda, bo to świetny przepis
Coś mi się wydawało podejrzanie nagazowane przy butelkowaniu, ale było już za późno, bo po dodaniu glukozy![Morda](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/biggrin.gif)
Co dziwne, Munich Lager, warzony 2 dni później podczas Szkółki, fermentowany na tej samej gęstwie (no, z innego słoika
) i butelkowany w tym samym dniu zachowuje się zupełnie normalnie. Kota można dostać z tymi piwami![Roll Eyes (Sarcastic)](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/rolleyes.gif)
![Oczko](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/wink.gif)
A dzisiaj postanowiłam wbrew wszelkim przeciwnościom (czyli kompletny brak czasu
) uwarzyć kolejnego bitterka, bo tego na lato nigdy za wiele![stout](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/stout.gif)
Skład będzie taki, jak ostatnio:
4 kg pilzneński
1 kg wiedeński
0,5 kg karmelowy Pils 3-7 EBC
0,5 kg karmelowy jasny 20-30 EBC
Za to zamierzam poeksperymentować z kolejnymi chmielami amerykańskimi - dzisiaj Citra i .... jeszcze nie wiem, co - Citra?![Morda](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/biggrin.gif)
A teraz wracam do wiszenia na telefonie, zamawiania kuriera i innych niepiwowarskich rozrywek...
![Smutek](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/frown.gif)
![Morda](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/biggrin.gif)
Co dziwne, Munich Lager, warzony 2 dni później podczas Szkółki, fermentowany na tej samej gęstwie (no, z innego słoika
![Morda](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/biggrin.gif)
![Roll Eyes (Sarcastic)](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/rolleyes.gif)
![Oczko](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/wink.gif)
A dzisiaj postanowiłam wbrew wszelkim przeciwnościom (czyli kompletny brak czasu
![Morda](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/biggrin.gif)
![stout](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/stout.gif)
Skład będzie taki, jak ostatnio:
4 kg pilzneński
1 kg wiedeński
0,5 kg karmelowy Pils 3-7 EBC
0,5 kg karmelowy jasny 20-30 EBC
Za to zamierzam poeksperymentować z kolejnymi chmielami amerykańskimi - dzisiaj Citra i .... jeszcze nie wiem, co - Citra?
![Morda](https://www.browar.biz/core/images/smilies/br/biggrin.gif)
A teraz wracam do wiszenia na telefonie, zamawiania kuriera i innych niepiwowarskich rozrywek...
Comment