A no i zapomniałem w poprzednim poście o jednym - my też zrobiliśmy brzeczkę nastawną 12 Balligową - a moje późniejsze przemyślenia są takie, że pszenica chyba powinna mieć między 10 a 11 Ballingów - a co za tym idzie powinna być mniej chmielona.
Mikrobrowar "Czterej Pancerni" ruszył do ataku:-)
Collapse
X
-
Bo go nie piłem
Ale tak jak niektórym krytykom fakt nieobejrzenia filmu nie przeszkadza w napisaniu recenzji, tak mi nie przeszkodziło niespożywanie Carlbergowego pszeniczniaka w uznaniu, że jest dobry
Wszak były opinie wiarygodnych świadków
Sorry Marusia za ten wpis nie na temat, ale przecie musiałem zabrać głos, no jak nie jak takbigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Mój pszeniczniak wczoraj w smaku właśnie był podobny do Waszego, czyli trochę wykrzywiało twarz z gorzkości, ale dało się wypić
Wydaje mi się, że chyba po prostu niepotrzebnie go przetrzymałam czekając na upadek ballinga do 3, bo próbowałam w zeszły wszak czwartek i piwo było miodzio. A teraz pewnie chmieliny go zepsuły. Ale nic to, się wypije - no, chyba, że coś wczoraj sp... przy butelkowaniu
Comment
-
-
Jak to mawiał profesor Niesiołko - " Cierpliwości droga mlodzieży, cierpliwości"
Dajmy temu piwku dojrzeć - a jak bedzie gorzkie, to będziemy je słodzić na Forum komplementamiPiwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"
Comment
-
-
He he, dziś roz.... eee.... stłukłam ballingometr
Comment
-
-
Ja straciłem jeden balingometr, zanim go zdążyłem użyć. Moje kochanie dało radę
Comment
-
-
Warka nr 3 - gorący kubek
Mikrobrowar "Czterej Pancerni" załapał się fuksem na gotowca Muntons "Midas Golden Touch".
Nie zamierzałam wprawdzie nigdy hańbić się gotowcami, no ale przecież jak mam, to nie wyrzucę
Opisu "warzenia" nie zamieszczam, bo nie ma co opisywać
Dziś rano pianka już jest, a zapach zwala z nóg, pachnie naprawdę pięknie, miodkiem (chociaż mi to z reguły wszystko miodem pachnie
Aha, w przepisie było 23 l wody, więc na wszelki wypadek wlałam tylko 20
Comment
-
-
Chciałbym podkapować cichaczem wszystkim, że jutro Rudy102 z browaru "Czterej Pancerni" zatrze się po raz pierwyj
Historyczna chwila, jołki połkiPiwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"
Comment
-
-
Coś nam Rudy chyba się zaspał
Chodzą słuchy, że w niedziele miał się mierzyć z czymś"konkretniejszym"Last edited by naczelnik; 2004-04-05, 19:52.Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Carl, Ty donosicielu, no!
Póki co:
-woda się studzi do temp. 65 stopni
-5 kg słodu odważyłam, słód barwiący przygotowany
W międzyczasie zlewam gotowca o roboczej nazwie "Po zanjomości" na cichą fermentację.
Comment
-
Comment