Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
Mikrobrowar "Czterej Pancerni" ruszył do ataku:-)
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marek-C:sepuku:
Sama osobiście Cię zabiję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaSama Szanowna ma osobny plik w excelu do robienia szczegółowych notatek, a tu tylko dzielę się wrażeniami Po za tym, każda warka ma numer na kapslu i etykietę, po co Ci dokładne dane na forumie?
O! Wasza Tajemniczość
O! Wasza Ciekawskość
???? Nie powiem"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Chcesz mi znowu piwo wisieć?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaMuszę dorobić kranik do filtratora, bo wydajność mam wyjątkowo nędzną od czasu jak go używam, a do wiadra nie chce mi się już wracać
Comment
-
-
no ładnie! .... to co mam na koncie?
-rurka filtracyjna
-zepsuty klasztorniak
-kilka mętnych warek
-upierdliwość na forum
-coś się jeszcze znajdzie (zgodnie z zasadą chcesz psa uderzyć...)
wniosek jest jeden!
powinienem odejść.......
Z drugiej strony ... śmierć zadana rękami pięknej kobiety... (w dodatku warzącej piwo) to może być ciekawe!
Czy Slavoy gdzieś wyjeżdża w najbliższym czasie?Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...
Comment
-
-
Ogólnie z Twojej rurki (filtracyjnej, oczywiście) jestem zadowolona, bo te 2 kg słodu w te czy w tamte aż tak mnie ni eboli
Co do kwacha, to nie powiedziane, że to wina drożdży i jest to moja pierwsza kwaśna warka od #41, więc jakoś przeżyję
A co do Slavoya - miałeś na myśli wyjeżdża, czy przyjeżdża?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaOgólnie z Twojej rurki (filtracyjnej, oczywiście) jestem zadowolona, bo te 2 kg słodu w te czy w tamte aż tak mnie nie boli
(ostrzegałem że z nudów i reztek zrobiłem )
Zresztą sam bym już do 'przelewania' bym nie wrócił.
A co do Slavoya - miałeś na myśli wyjeżdża, czy przyjeżdża?
MarekUważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...
Comment
-
-
Warka nr 60 dalej ładnie pachnie, ale jest kwaśna w smaku. Pozostawiam ją w fermentorze, poczeka na ocenę Slavoya, jako znawcy i smakosza kwasiżurów
Warka nr 61 ku pamięci Roberta Włodarzyka pięknie się zapowiada, za dwa dni pewnie pójdzie na cichą.
A ja w celu uzupełniania braków w piwnicy zacieram dziś stoucika (specjalnie dla Fido: będzie to warka nr 63):
3,5 kg pilzneński
2,3 kg monachijski
0,8 kg karmelowy jasny
0,5 kg karmelowy ciemny
0,25 kg carafa III
Zacieranie jak zwykle ostatnio na wytrawnie, bo mi i tak słodkie piwa zawsze wychodzą:
45 min. 62 st.
25 min. 72 st.
Idę wstawiać gar na gaz. Tfu, znaczy się, kadź zacierno-warzelną
Comment
-
-
A ja w celu uzupełniania braków w piwnicy zacieram dziś stoucika (specjalnie dla Fido: będzie to warka nr 63)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaOczywiście miałam na myśli, że podaję numer warki specjalnie dla Fido, a nie, że warka jest dla Fido, co to, to nieMM961
4:-)
Comment
-
-
Zaciera się Zapomniałam o jeszcze jednym składniku:
- płatki owsiane "Górskie" 1 kg
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaWarka nr 60 dalej ładnie pachnie, ale jest kwaśna w smaku. Pozostawiam ją w fermentorze, poczeka na ocenę Slavoya, jako znawcy i smakosza kwasiżurów
Warka nr 61 ku pamięci Roberta Włodarzyka pięknie się zapowiada, za dwa dni pewnie pójdzie na cichą.
A ja w celu uzupełniania braków w piwnicy zacieram dziś stoucika (specjalnie dla Fido: będzie to warka nr 63):
3,5 kg pilzneński
2,3 kg monachijski
0,8 kg karmelowy jasny
0,5 kg karmelowy ciemny
0,25 kg carafa III
Zacieranie jak zwykle ostatnio na wytrawnie, bo mi i tak słodkie piwa zawsze wychodzą:
45 min. 62 st.
25 min. 72 st.
Idę wstawiać gar na gaz. Tfu, znaczy się, kadź zacierno-warzelną
Pluć do gara? I potem tym częstujesz?!Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marek-CPluć do gara? I potem tym częstujesz?!
Comment
-
-
Rurka Marka-C powiedziała stoutowi NIE.
Nie zamierzam co chwila zasysać, więc przeszłam dziś na tradycyjne wiaderkowanie
Comment
-
Comment