arzy warzy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• SielskieWzgorze
    Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
    SielskieWzgorze
    Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
    ...
    2024-02-19, 09:28
  • dadek
    Czechy, Vojkovice 252, Pivovar Koníček
    dadek
    Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
    2023-11-22, 05:14
  • Flino
    Jak czytać przepis ?
    Flino
    Witam mam pytanko jak czytać przepisy na piwo? Tu przykładowy przepis na miodowe:
    1. Składniki:
    • pilzeński Litovel 4,25 kg;
    • monachijski Litovel 0,9 kg;
    • karmel jasny 0,5 kg
    • caraaroma 0,35;
    • chmiel Marynka granulat 40 g;
    • chmiel Lubelski granulat 25 g;
    • miód gryczany, naturalny 1,3kg.
    2....
    2021-11-17, 10:49
  • metalsrem
    Przerwanie gotowania brzeczki
    metalsrem
    Mam problem. Na początku gotowania brzeczki (miała ok 95 stopni), wyłączyli mi gaz, okazało się że jest to jakaś poważniejsza awaria i szybko tego nie naprawią. Teraz pytanie czy piwo już lać do kanału, czy może trochę poczekać do gotowania? Jeśli tak to ile czasu brzeczka może czekać...
    2015-11-27, 13:18
  • matwil
    [Sprzedam] Miód piekarniczy/zlewki - Braniewo na Warmii
    matwil
    Dzień Państwu,
    jestem pszczelarzem (www.miodywilenskich.pl do weryfikacji )i na przestrzeni kilku ostatni lat nagromadziło mi się miód który, pozostał mi po miodobraniach lub rozlewach miodu do słoików.

Z racji tego że mam go jakieś 12 hoboków (30L/szt) i wszystkiego...
    2019-08-04, 09:18
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...