warka 19
11,5 litrów Portera z dodatkiem 130 gram ciemnego ekstraktu Muntonsa znalazło się w butelkach. Stopniem odfermentowanie nie jestem zachwycony: 25° -> 12,5°, co oznacza zaledwie 6,5% alkoholu. Następnym razem do tak mocnego piwa będę musiał użyć drożdży High Gravity, a nie kombinować... :/ Ale smak jest baaardzo obiecujący.
Z uwagi na dzień butelkowania, a także na wspomnienie pysznego Dyngus Pilsa 2004, piwo to nazwałem oczywiście Dyngus Porter.
11,5 litrów Portera z dodatkiem 130 gram ciemnego ekstraktu Muntonsa znalazło się w butelkach. Stopniem odfermentowanie nie jestem zachwycony: 25° -> 12,5°, co oznacza zaledwie 6,5% alkoholu. Następnym razem do tak mocnego piwa będę musiał użyć drożdży High Gravity, a nie kombinować... :/ Ale smak jest baaardzo obiecujący.

Z uwagi na dzień butelkowania, a także na wspomnienie pysznego Dyngus Pilsa 2004, piwo to nazwałem oczywiście Dyngus Porter.

Comment