Mikrobrowar piwoholiczny ruszył 29.02.2004

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jerzy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.10
    • 4707

warka #28

Wczoraj smutny i przybity nawędziłem następne piwo.

Zasyp:
    • słód wędzony Weiermann - 3 kg
    • słód pilzneński - 1,5 kg

Zacieranie:
    • 64°C - 15'
    • 70 - 72°C - 45'

Brzeczka leciała bardzo długo bardzo mętna, w końcu zostawiłem ją na 4 godziny i po nich miałem klar.

Chmielenie:
    • 0' -> 60' - Magnum szyszki '2005 - 20 g
    • 30' -> 60' - Marynka "wesoła" - 20 g
    • 55' -> 60' - Lubelski szyszki '2006 - 20 g

21 litrów brzeczki ok. 12°Blg zadałem gęstwą Wyeast 1007 German Ale z poprzedniej warki.
    browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

Related Topics

Collapse

• Serokomlak
      Islandia, Rejkiawik (Reykjavík), Skútuvogur 1G, Malbygg
      Serokomlak
      Najdalej na północ położna stolica - Rejkiawik, skrywa jedną z perełek islandzkiego piwowarstwa - mikrobrowar Malbygg.
      Malbygg Taproom - Brewery Bar and Beer Shop to miejsce, które zdecydowanie warto odwiedzić - nie tylko biorąc pod uwagę fakt, że w zwykłych sklepach można się uraczyć...
      2024-09-26, 19:28
    • pebejot
      Rumunia, Bukareszt, Strada Sarafinești 16B, Brews Brothers
      pebejot
      Właściwie trzeba zacząć od tego, że nie wiadomo, do jakiej kategorii ten browar zakwalifikować.
      Brews Brothers powstał w 2018 roku. Zlokalizowany jest w jednorodzinnym domu we wschodniej dzielnicy Bukaresztu niedaleko stadionu narodowego.
      Z głównego dworca kolejowego jest stąd...
      2023-12-20, 22:22
    • Serokomlak
      Islandia, Borgarnes, Brugghús Steðja / Stedji Brewery [zamknięte]
      Serokomlak
      Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...
      2025-01-19, 20:34
    • pebejot
      Bieruń, pl. Św.Walentego 2, Browar / Pub / Restauracja Stylowa
      pebejot
      Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
      Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
      Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...
      2025-01-04, 11:17
    • Serokomlak
      Islandia, Hveragerði, Breiðamörk 2, Ölverk Pizza & Brewery
      Serokomlak
      Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie

„Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
      Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...
      2024-11-03, 01:56
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...