Warka 8
Po niecałych 2 tygodniach od zabutelkowania warka 8 (Bitter) nagazowana jak należy. Niech żyją Safale! Na dnie malutki osad drożdżowy, prawie nie mąci piwa. Niestety problemem moich piw jest zmętnienie na zimno, poniżej 10-12 st. C. Można to podobno ograniczyć stosując przerwę białkową (50 st. C) tylko ryzykuje się utratą piany na piwie. Sam nie wiem, ale chyba jednak wolę piankę
A piwko ma bardzo fajny smak, odpowiednio nachmielone (goryczka+lekki aromat). Do tego smaczki kwiatowe, karmelu i lekko czuje się ciemny słód karmelowy. Teraz zamierzam wywieźć piwo na działkę do piwnicy na 3-4 tygodnie. Na lato będzie super!
Po niecałych 2 tygodniach od zabutelkowania warka 8 (Bitter) nagazowana jak należy. Niech żyją Safale! Na dnie malutki osad drożdżowy, prawie nie mąci piwa. Niestety problemem moich piw jest zmętnienie na zimno, poniżej 10-12 st. C. Można to podobno ograniczyć stosując przerwę białkową (50 st. C) tylko ryzykuje się utratą piany na piwie. Sam nie wiem, ale chyba jednak wolę piankę
A piwko ma bardzo fajny smak, odpowiednio nachmielone (goryczka+lekki aromat). Do tego smaczki kwiatowe, karmelu i lekko czuje się ciemny słód karmelowy. Teraz zamierzam wywieźć piwo na działkę do piwnicy na 3-4 tygodnie. Na lato będzie super!
Comment