Warka 13
Piwo pszeniczne z 13 warki zostało poddane komisyjnej degustacji. Komisja w składzie:
1) Ja,
2) Moja małżonka
ustaliła co następuje:
Część warki przefermentowana drożdżami 3068 jest doskonała: dużo, dużo bananów i trochę goździków w aromacie, piękny kolorek i pełny smak (mimo, że ekstrakt ro raptem 10,5blg). Piwo po 10 dniach od zabutelkowania nie wymaga dalszego dojrzewania (najwyraźniej pomogło 5 tygodni w balonie).
Natomiast druga część warki idzie w kanał, bo piwo pleśniowe nie ma tylu zalet smakowych co ser pleśniowy.
Piwo pszeniczne z 13 warki zostało poddane komisyjnej degustacji. Komisja w składzie:
1) Ja,
2) Moja małżonka
ustaliła co następuje:
Część warki przefermentowana drożdżami 3068 jest doskonała: dużo, dużo bananów i trochę goździków w aromacie, piękny kolorek i pełny smak (mimo, że ekstrakt ro raptem 10,5blg). Piwo po 10 dniach od zabutelkowania nie wymaga dalszego dojrzewania (najwyraźniej pomogło 5 tygodni w balonie).
Natomiast druga część warki idzie w kanał, bo piwo pleśniowe nie ma tylu zalet smakowych co ser pleśniowy.
Comment