Warka 15
W poniedziałek po powrocie do domu zastałem na fermentorze temperaturę 25 st C. Szybciutko wystawiłem fermentor na balkon. Do wieczora spadło poniżej 20 stopni, dziś rano ok.22. Niestety temperatura fermentacji jest moim największym problemem. Żona raczej nie zgodzi się, by zakręcić kaloryfery i utrzymywać w domu 16-19 st. A taka jest niestety najodpowiedniejsza temperatura dla piw które najczęsciej robię.
W poniedziałek po powrocie do domu zastałem na fermentorze temperaturę 25 st C. Szybciutko wystawiłem fermentor na balkon. Do wieczora spadło poniżej 20 stopni, dziś rano ok.22. Niestety temperatura fermentacji jest moim największym problemem. Żona raczej nie zgodzi się, by zakręcić kaloryfery i utrzymywać w domu 16-19 st. A taka jest niestety najodpowiedniejsza temperatura dla piw które najczęsciej robię.
Comment