Nr 1 - Piwo Inauguracyjne
Trochę mnie pocieszyłeś odnośnie tych Ballingów - widocznie tak to miało być; na przyszłość będziemy dodawać jeszcze mniej wody. Dzięki za rady. Przy następnych warkach będziemy tak robić, teraz sugerowaliśmy się dość mocno instrukcją, żeby "ten pierwszy raz" poszedł w miarę sprawnie.
Fermentacja już chyba się rozpoczęła - temperatura wzrosła do 21°; na powierzchni cieczy zalega cienka, jednolita warstwa piany. Zajrzę o 18-tej, gdy wrócę do domu - ciekawe, co zobaczę?
Póki co nie zdradzimy, co było dodane . Kiedyś pewnie to nastąpi, zobaczymy jaki będzie efekt. Nie była to rzecz superoryginalna: niektórzy z piwowarów, dzielących się tu swymi wrażeniami, też to dodawali.
Trochę mnie pocieszyłeś odnośnie tych Ballingów - widocznie tak to miało być; na przyszłość będziemy dodawać jeszcze mniej wody. Dzięki za rady. Przy następnych warkach będziemy tak robić, teraz sugerowaliśmy się dość mocno instrukcją, żeby "ten pierwszy raz" poszedł w miarę sprawnie.
Fermentacja już chyba się rozpoczęła - temperatura wzrosła do 21°; na powierzchni cieczy zalega cienka, jednolita warstwa piany. Zajrzę o 18-tej, gdy wrócę do domu - ciekawe, co zobaczę?
Póki co nie zdradzimy, co było dodane . Kiedyś pewnie to nastąpi, zobaczymy jaki będzie efekt. Nie była to rzecz superoryginalna: niektórzy z piwowarów, dzielących się tu swymi wrażeniami, też to dodawali.
Comment