Etykiety drukować tylko na te butelki, które wychodzą na zewnątrz. Najlepiej na drukarce laserowej kolorowej. Na zwykłym papierze ksero, kleić albo specjalnym klejem etykieciarskim, albo dowolnym innym wodozmywalnym. Nie dokładać sobie roboty z zmywaniem etykiet z butelek !!!
Browar Szlachecki szykuje się na pospolite ruszenie
Collapse
X
-
Ano nie są, czasami papier złapie trochę wilgoci z powietrza i już się robią plamy i rozmazują kontury. A jak postoi w lodówce, to tusz spłynie z etykiety zaraz po wyjęciu.
Myślę, że trzeba będzie znaleźć jakiś punkt usługowy "małej poligrafii" (xero, wydruki cyfrowe) i zamówić druk kilku arkuszy A4 na laserówce. Nie będzie to chyba kosztowało majątku; strona wychodzi bodaj za 2-3 złote. I to chyba najbardziej "ekonomiczna" koncepcja.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Albo wydrukujcie "matrycę" z 6-9 powielonymi wzorami i skorzystajcie z kolorowej kserokopiarki. Ominiecie problem rozmywalności i wyjdzie wam taniej (koszt tuszu!). Ja tak robiłem, zanim zamówiłem druk w Browamatorze, ale ja nalepkuję każdą butelkę, więc kalkuluję koszty. Jeśli będziecie kleić tylko na "prezenty" i na kążdą warkę inny wzór, to moje metody mogą być nieopłacalne.
Comment
-
-
Etykiety drukować tylko na te butelki, które wychodzą na zewnątrz. Najlepiej na drukarce laserowej kolorowej. Na zwykłym papierze ksero, kleić albo specjalnym klejem etykieciarskim, albo dowolnym innym wodozmywalnym. Nie dokładać sobie roboty z zmywaniem etykiet z butelek !!!
Ale niestety cos za coś.
Wasze
Może kiedyś wymienimy sie piwkami
Comment
-
-
A odezwij się dobra duszo, czemu nie .
Wczoraj znów otworzyliśmy co nieco i znowu nie jesteśmy do końca usatysfakcjonowani, choć trzeba przyznać, że zaszły pewne zmiany.
Piwo nadal jest drożdżowe i zaczynam tracić nadzieję, że to się zmieni. Może powinniśmy zmienić nazwę na "Piwo Inauguracyjne Drożdżowe"... Tym razem te drożdże, może były mniej natrętne, niż oststnio, ale były... Po za tym, pojawiła sie nowość, w postaci pięknej piany i wybuchowego charakteru. Butelczyny wytrzęsły się trochę w samochodzie i to pewnie miało wpływ. Kolor też był mętny z tego wytrzęsienia. Ale tak jak poprzednio, jak się skończyło, to było szkoda...
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!
Comment
-
-
Warka 1, Piwo Inauguracyjne
Ponieważ jedna z butelek uległa niechcącemu otwarciu ręką (tak to jest, gdy zatrudnia się osoby trzecie do kapslowania ), trzeba było spożyć piwo.
Drożdże już słabe w smaku i zapachu, piany w tym egzemplarzu brakowało, gazu też mogło być więcej. Wyraźniejsza goryczka, lekki słodowy posmak, niestety "tajemniczy dodatek" wybija się nadmiernie...
Wygląda tak: (jakość zdjęcia niespecjalna - było robione telefonem )Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Wow, mówisz, że drożdże osłabły?! Tracimy najbardziej charakterystyczną cechę produktu! Pootwieraj butelki, dosyp drożdży i znowu zamknij!!!
Trzeba będzie znowu coś otworzyć... A w najbliższy czwartek planowo powinna nastąpić pierwsza degustacja Czarciego.
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!
Comment
-
-
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
Comment