Za ciepło! nie zniosłem jęczmienia do piwnicy i chyba nici ze słodowania tej porcji. Woda przy płukaniu jęczmienia bardzo sie pieni ,ziarno wydaje ostry,kwaskowaty zapach.Zaczął się proces słodowania i chyba ruszyła dzika fermentacja.wypłukam jeszcze raz i poczekam do jutra ,ale chyba pójdzie do kanału.
początek przygody
Collapse
X
-
podlas napisał(a)
Za ciepło! nie zniosłem jęczmienia do piwnicy i chyba nici ze słodowania tej porcji. Woda przy płukaniu jęczmienia bardzo sie pieni ,ziarno wydaje ostry,kwaskowaty zapach.Zaczął się proces słodowania i chyba ruszyła dzika fermentacja.wypłukam jeszcze raz i poczekam do jutra ,ale chyba pójdzie do kanału.KETTLER brewery
www.lukuj.republika.plComment
-
lukuj napisał(a)
Czy ten zapach to nie był aby zapach "ogórkowy"? Takowy może towarzyszyc słodowaniu.
Żal utuliłem UrQellemComment
Related Topics
Collapse
-
Mam na swoim koncie ok. 15 warek zaczynając od brewkitów w 20L garnku, a kończąc na...
Jaki koniec? To dopiero początek prawdziwej przygody piwowara! Aktualnie korzystam z
kociołka warzelnego 40L Royal Catering i mam też lodówkę ze sterownikiem przeznaczoną tylko i wyłącznie...-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
-
-
Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
-
Channel: Czechy
-
-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment