Witam wszystkich!
To jest mój pierwszy temat,na razie tylko przeglądałem forum .
mieszkam w Sosnowcu,szukałem w pobliżu surowców , ale bez skutku.
No to jak nie ma słodu to może spróbować samemu...
Wczoraj znajomy gołębiarz przyniósł mi 5 kg jęczmienia browarnianego.
Zalałem go wodą,pare razy ją zmieniłem ,przed chwilą zamieszałem i widzę że po ok.24godz. moczenia pojawiają się białe punkciki na jednym końcu!!
Chyba się zaczyna nowa przygoda
Zastanawiam sie czy zostawić jęczmień w wodzie , czy niech jeszcze poleży.Jeśli macie jakieś doświadczenia-uwagi -Zapraszam do dyskusji
To jest mój pierwszy temat,na razie tylko przeglądałem forum .
mieszkam w Sosnowcu,szukałem w pobliżu surowców , ale bez skutku.
No to jak nie ma słodu to może spróbować samemu...
Wczoraj znajomy gołębiarz przyniósł mi 5 kg jęczmienia browarnianego.
Zalałem go wodą,pare razy ją zmieniłem ,przed chwilą zamieszałem i widzę że po ok.24godz. moczenia pojawiają się białe punkciki na jednym końcu!!
Chyba się zaczyna nowa przygoda
Zastanawiam sie czy zostawić jęczmień w wodzie , czy niech jeszcze poleży.Jeśli macie jakieś doświadczenia-uwagi -Zapraszam do dyskusji
Comment