Za ciepło! nie zniosłem jęczmienia do piwnicy i chyba nici ze słodowania tej porcji. Woda przy płukaniu jęczmienia bardzo sie pieni ,ziarno wydaje ostry,kwaskowaty zapach.Zaczął się proces słodowania i chyba ruszyła dzika fermentacja.wypłukam jeszcze raz i poczekam do jutra ,ale chyba pójdzie do kanału.
początek przygody
Collapse
X
-
podlas napisał(a)
Za ciepło! nie zniosłem jęczmienia do piwnicy i chyba nici ze słodowania tej porcji. Woda przy płukaniu jęczmienia bardzo sie pieni ,ziarno wydaje ostry,kwaskowaty zapach.Zaczął się proces słodowania i chyba ruszyła dzika fermentacja.wypłukam jeszcze raz i poczekam do jutra ,ale chyba pójdzie do kanału.KETTLER brewery
www.lukuj.republika.pl
Comment
-
-
lukuj napisał(a)
Czy ten zapach to nie był aby zapach "ogórkowy"? Takowy może towarzyszyc słodowaniu.
Żal utuliłem UrQellem
Comment
-
Comment