Jak pewnie zauważyli czytający Kołyskę, początek miałem nerwowy. Nastawiłem gotowca Coopers Bavarian Lager, no i na dobry początek przechłodziłem brzeczkę co wyprowadziło mnie nieco z samozadowolenia, bałem się też infekcji. Tym niemniej na tą chwilę wszystko przestaje zapowiadać się źle, więc przenoszę się z pierwszych problemów do pierwszych rezultatów
Tak więc na bierzącą chwilę co chwile mi bulgoce za plecami, a i wykonałem na brzeczce kilka badań organoleptycznych i nie tylko. Na fermentorze nakleilem termometr akwariowy który twierdzi że mam między 25 a 26 co ladnie się mieści w zalecanym przedziale 22-27st. Zmierzylem cukier przy okazji pobierania próby do testów smakowych no i spadł z 13 blg do 11 (po 36h), a smak straszliwie gorzki ale jednak piwny. Czyli wydaje się że wszystko w normie
Nie powiem, cieszy mnie to nieprzeciętnie )
Zobaczymy jaki będzie rezultat
Michal
Tak więc na bierzącą chwilę co chwile mi bulgoce za plecami, a i wykonałem na brzeczce kilka badań organoleptycznych i nie tylko. Na fermentorze nakleilem termometr akwariowy który twierdzi że mam między 25 a 26 co ladnie się mieści w zalecanym przedziale 22-27st. Zmierzylem cukier przy okazji pobierania próby do testów smakowych no i spadł z 13 blg do 11 (po 36h), a smak straszliwie gorzki ale jednak piwny. Czyli wydaje się że wszystko w normie
Nie powiem, cieszy mnie to nieprzeciętnie )
Zobaczymy jaki będzie rezultat
Michal
Comment