Artystyczna pianka!

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pawcio1
    Porucznik Browarny Tester
    • 2003.03
    • 363

    Artystyczna pianka!

    Mam propozycję żeby w tym wątku prezentować ciekawe czapy pianowe w naszych fermentorach
    Attached Files
  • pawcio1
    Porucznik Browarny Tester
    • 2003.03
    • 363

    #2
    I jeszcze jedno zblizenie
    Attached Files

    Comment

    • naczelnik
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.08
      • 1884

      #3
      Jasne, "ładować" zdjęcia. Do tego proponuję pakować opis co to za piwo i jakie drożdże walczą...
      Popieram domowe browary!

      Polakom gratulujemy naczelnika

      Zamykam browar.
      Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

      gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

      Comment

      • Krzysiu
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.02
        • 14936

        #4
        Mam jedno "wyłażące" foto, ale chwilowo nie mam jak przekazać.

        Ale proponuje raczej w Galerii zrobić stosowny dział piw domowych. Będzie łatwiej znajdywalny.

        Comment

        • crizz
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.02
          • 1255

          #5
          Pawcio, co to jest ? Wygląda jak pianka poliuretanowa...

          Comment

          • pawcio1
            Porucznik Browarny Tester
            • 2003.03
            • 363

            #6
            crizz napisał(a)
            Pawcio, co to jest ? Wygląda jak pianka poliuretanowa...

            Prawda że fajna ja tez bylem w szoku, takie budowle wyszły mi pierwszy raz.
            Podejrzewam że to dodatek słodu pszenicznego spowodował takie specyficzne spienienie.Tego nie widać ale ta czapa miała około 20 cm grubości.W fermentorze było około 20 l brzeczki, a piana wyłaziła na zewnątrz.
            Drożdze były w super kondycji, około 0,9 l gęstwy z cichej ferm 3 nastaw.Temp. 24 st c .Bardzo intensywna praca juz po kilku godz.

            Comment

            • arzy
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.06
              • 2814

              #7
              Drożdże Belgian Abbey II

              Może nie spaecjalna,a le zawsze coś.
              Tak wyglądała po około 18 godzinach.
              Attached Files
              "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              Bractwo Piwne
              Skład Piwa
              Piszę poprawnie po polsku!

              Comment

              • CarlBerg
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2003.09
                • 968

                #8
                W naszych fermentorach pojawiają się też tajemnicze znaki ( niczym słynne kręgi w zbożu )
                Attached Files
                Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
                Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"

                Comment

                • Warek
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2003.12
                  • 127

                  #9
                  Wyeast 3068, 2,5 doby od rozpoczęcia fermentacji w wiadrze
                  Attached Files
                  http://www.mafoto.pl/

                  Comment

                  • Borysko
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.02
                    • 1144

                    #10
                    Wyeast 1098, 12 godzin od dodania do brzeczki:

                    Comment

                    • anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10769

                      #11
                      u mnie też pojawiły się tajemnicze znaki
                      Attached Files
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • slado
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2003.07
                        • 1072

                        #12
                        Oto WLP300 dziś na krótko przed żniwami.
                        Attached Files

                        Comment

                        • czujnik
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2003.11
                          • 177

                          #13
                          A tutaj piana po 48 godzinach od dodania drożdży do mojego porterka bałtyckiego - drożdże saflager - 23
                          Attached Files

                          Comment

                          • naczelnik
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.08
                            • 1884

                            #14
                            WLP 800 atakują
                            Attached Files
                            Popieram domowe browary!

                            Polakom gratulujemy naczelnika

                            Zamykam browar.
                            Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

                            gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

                            Comment

                            • Twilight_Alehouse
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2004.06
                              • 6310

                              #15
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnik
                              WLP 800 atakują
                              Nie dość że atakuja, to jeszcze podstępnie, pod osłoną mroku

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X