Mam propozycję żeby w tym wątku prezentować ciekawe czapy pianowe w naszych fermentorach
Artystyczna pianka!
Collapse
X
-
Jasne, "ładować" zdjęcia. Do tego proponuję pakować opis co to za piwo i jakie drożdże walczą...Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowiComment
-
crizz napisał(a)
Pawcio, co to jest? Wygląda jak pianka poliuretanowa...
Prawda że fajnaja tez bylem w szoku, takie budowle wyszły mi pierwszy raz.
Podejrzewam że to dodatek słodu pszenicznego spowodował takie specyficzne spienienie.Tego nie widać ale ta czapa miała około 20 cm grubości.W fermentorze było około 20 l brzeczki, a piana wyłaziła na zewnątrz.
Drożdze były w super kondycji, około 0,9 l gęstwy z cichej ferm 3 nastaw.Temp. 24 st c .Bardzo intensywna praca juz po kilku godz.Comment
-
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
Comment
-
Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowiComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnikWLP 800 atakująComment
Related Topics
Collapse
-
Juicy IPA, 14% ekstr., 5,2% alk.
Chmiele: Sabro i El Dorado (a małymi literkami w podanym składzie dodatkowo Idaho 7 i Columbus...)
Aromat - łagodne cytrusy, trochę słodszych owoców tropikalnych i jakby mlecznych ciasteczek
Piana - średnia wysokość i trwałość,...-
Channel: Piwo - konkretnie
2022-08-18, 00:17 -
-
Tu mi się najbardziej podobało w Skoczowie, Klimat jak z lat 80, wystrój z lat 90, w zasadzie sami miejscowi. Trafiłem na konkurs skoków więc jeszcze emocje sportowe były. Do picia, przepyszny, naprawdę przepyszny, tak dobrego piwa dawno nie piłem - Racibórz, podany w firmowej, ciężkiej,...
-
Channel: Śląskie
2022-02-16, 16:15 -
-
Kawiarnia funkcjonuje dobrych parę lat, cechuje się przyjemnym kawiarnianym wystrojem. Można w niej oglądać mecze i walki KSW, wystawy fotografii, wypić kawę, są jakieś desery, ale do rzeczy:
jest kran z czeską Holbą
Co jednak mnie zainteresowało najbardziej, to...-
Channel: Dolnośląskie
2021-08-13, 15:48 -
-
Urokliwa kawiarnia na wzgórzu zamkowym górującym nad przemyską starówką. W ofercie lane piwo z Browaru Grodzkiego, oraz pełna oferta piw z tego browaru w butelkach. Czynne od 9:00.
-
Channel: Podkarpackie
-
-
Witam serdecznie wszystkich piwowarów.
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....-
Channel: Twoje warzenie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment