Dzisiaj początek!
Muntons Dark Mild, na rozgrzewkę!
Opakowanie gotowca
500 gramów cukru kandyzowanego
700 gramów cukru kryształu
21,5 litrów wody, bielskiej kranówki
Zagotowałem 10 litrów wody i do fermentora, potem 7 i rozpuściłem cukier, i do fermentora. Potem do 4,5 litra wody dodałem ekstrakt i pogotowałem przez 20 minut. Przelałem do fermentora i po schłodzeniu całości do 25 stopni dodałem rozbudzone wodą z cukrem drożdże.
Po 5 godzinach robią się już małe krążki!
O efektach nie omieszkam poinformować!
Muntons Dark Mild, na rozgrzewkę!
Opakowanie gotowca
500 gramów cukru kandyzowanego
700 gramów cukru kryształu
21,5 litrów wody, bielskiej kranówki
Zagotowałem 10 litrów wody i do fermentora, potem 7 i rozpuściłem cukier, i do fermentora. Potem do 4,5 litra wody dodałem ekstrakt i pogotowałem przez 20 minut. Przelałem do fermentora i po schłodzeniu całości do 25 stopni dodałem rozbudzone wodą z cukrem drożdże.
Po 5 godzinach robią się już małe krążki!
O efektach nie omieszkam poinformować!
Comment