Zbliża się następny sezon warzelniczy.
Pomny dotychczasowych doświadczeń postanawiam co następuje:
1. Warzyć piwka tylko w zakresie 12-15'Blg
2. Z dodatków dopuścić tylko
- sok z malin
- sok z jeżyn
- miód
- [rezerwa]
3. Podnieść ogólny stopień nachmielenia
- dla pułapu 12'Blg bardziej goryczkowo
- dla pułapu 15'Blg bardziej aromatycznie
4. Zaniechać (prawie) całkowiecie zacieranie wytrawne
5. Zwiększyć moce przerobowe
Pomny dotychczasowych doświadczeń postanawiam co następuje:
1. Warzyć piwka tylko w zakresie 12-15'Blg
2. Z dodatków dopuścić tylko
- sok z malin
- sok z jeżyn
- miód
- [rezerwa]
3. Podnieść ogólny stopień nachmielenia
- dla pułapu 12'Blg bardziej goryczkowo
- dla pułapu 15'Blg bardziej aromatycznie
4. Zaniechać (prawie) całkowiecie zacieranie wytrawne
5. Zwiększyć moce przerobowe
Comment