Trwałość piwa z brew-kita

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • petucha
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.07
    • 5

    #1

    Trwałość piwa z brew-kita

    Witam!
    Jeśli ktoś wie ile czasu można trzymac w butelkach piwo zrobione z brew-kita, to proszę o informacje. Nie jet przecież pasteryzowane. dzięki za pomoc.

    petucha
  • Małażonka
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 4602

    #2
    Nie dawno wypiliśmy ostatnią buteleczkę z naszej pierwszej warki - LIGHNINGALE (Real Ale Coopers). Leżakowała ona trzynaście miesięcy i smakowała doskonale

    Comment

    • may
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.01
      • 1509

      #3
      Stary PILS z Braupartnera, warka nr 2 z 2002 r. Całkiem przyzwoite piwo. Można rzec jak dojrzała kobieta .

      Comment

      • elroy
        Porucznik Browarny Tester
        • 2002.10
        • 359

        #4
        Mam jeszcze kilka butelek z brewkita Muntos (jasna 12-stka) datowane na październik 2002. Piwo się nie zepsuło do dziś.
        www.piwo.org

        Comment

        • petucha
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.07
          • 5

          #5
          Dzięki serdeczne!!! To budujące. 2 sierpnia rozlaliśmy do butelek z moją Małżowiną pierwszą warkę. Coopers DRAUGHT. 3 sierpnia nastawiliśmy Coopers AUSTRALIAN LAGER. Jeśli tak długo wytrzymuja, to cudek. Obawiam się, że jednak u mnie tak długo się nie uchowa. Po prostu wypijemy je .

          Comment

          • slado
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2003.07
            • 1072

            #6
            petucha napisał(a)
            ...Po prostu wypijemy je .
            I to jest zasadniczy problem z trwałością piwa i długością jego przechowywania.

            Comment

            Related Topics

            Collapse

            • darekd
              The Musketeers, Troubadour Magma
              darekd
              To piwo ma już swój wątek:

              https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...oubadour-magma

              jednak od 2019 r. nie warzą już kontraktowo tylko w dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii Wschodniej.

              ...
              2025-02-18, 23:30
            • darekd
              100 Blumen, Zwickl
              darekd
              Kraftowy browar z wiedeńskiej dzielnicy Liesing, który warzy od 2016 r. w historycznym budynku dawnej fabryki fortepianów.

              https://www.100blumen.at/

              12,2% ekstr.
              5,0% alk.

              Aromat - drożdżowo-słodowy
              Piana - dość niska, średnia trwałość, zostaje...
              2025-02-18, 17:56
            • darekd
              Lubrow, Silky Stout
              darekd
              Stout owsiany, ale w składzie oprócz słodu i płatków owsianych jest również słód żytni, do którego mają w browarze najwyraźniej słabość.
              Chmiele - Pałacowy, Iunga

              16% ekstr.
              5,5% alk

              Aromat - słodowy, oprócz tonów palonych jest też trochę jakby...
              2025-02-14, 03:52
            • darekd
              Orca Brau, Bio Bock
              darekd
              "klassisch – modern – experimentell"

              to hasło tego dość znanego już browaru kraftowego z Norymbergi (Nürnberg).

              https://orcabrau.de/

              Bez filtracji, bez pasteryzacji

              Aromat - intensywnie słodowy, ciasteczkowy, podpalany, trochę karmelu...
              2025-02-09, 01:31
            • darekd
              Celestial Beerworks, Jerzy
              darekd
              Browar z Dallas w Teksasie.

              Piwo opisane jako "A fine polish Lager"

              5% alk.
              Chmiele – Lubelski, Sybilla, Marynka

              Aromat – chmielowy (ziołowy, lekka korzenność, owocowo-kwaskowe muśnięcie), łagodny słód bez wyraźniejszego profilu...
              2025-02-05, 02:24
            • Loading...
            • Koniec listy.
            Przetwarzanie...