Jakiś czas temu popełniłem swoją pierwszą warkę ze słodu. Była to moja wersja (nieco zmodyfikowana książkowa) INDIA PALE ALE. Niezłe wyszło. W tej chwili nie mam przy sobie notatek z tamtej warki ale jak nie zapomnę to umieszczę recepturę.
Podgrzać wodę do 35 st.C i dodać słód. Podgrzać do 62-64 st. C i utrzymać temperaturę przez 30 min. Doprowadzić do 70 st. C i utrzymać 30 minut.Ogrzać do 78 st.C na 10 minut. Przefiltrować.
Nie jestem biegłym pisarzem ani informatykiem i coś mi się ciągle wyłącza gdy chcę napisać więcej w jednym poscie, więc podzieliłem to wszystko na kilka. Przepraszam tych którym mogłem sę narazić.
W 2014 na praskich Vinohradach wystartowali jako browar restauracyjny. Teraz oprócz restauracji i całkiem sporego w niej browaru rozszerzyli dystrybucję i sprzedają również piwo w puszkach.
Comment