Witam
Uwarzyłem piwo. Na początku było ekstraktu 10Blg. Po trzech dniach (temperatura fermentowania 22-23st C ) spadło 3Blg a następnego dnia już do 2Blg ( nadal pojawiały się drobne bąbelki). W obawie o to żeby nie spadło niżej za butelkowałem piwo. Po jednym dniu otworzyłem próbną butelkę i ciśnienie było takie ze o mało co piana nie wylała się z butelki. Czy zrobiłem coś złego??? Boje się ze rozsadzi mi butelki. Czy piwo wyjdzie dobre ???
P.S. Piwo robiłem z Brew-kita Jon Bull Lager z ekstraktem słodowym. Do każdej butelki dodałem miarkę cukru. Na spodzie butelek pojawił się po kilku h osad.
Pozdrawiam.
Uwarzyłem piwo. Na początku było ekstraktu 10Blg. Po trzech dniach (temperatura fermentowania 22-23st C ) spadło 3Blg a następnego dnia już do 2Blg ( nadal pojawiały się drobne bąbelki). W obawie o to żeby nie spadło niżej za butelkowałem piwo. Po jednym dniu otworzyłem próbną butelkę i ciśnienie było takie ze o mało co piana nie wylała się z butelki. Czy zrobiłem coś złego??? Boje się ze rozsadzi mi butelki. Czy piwo wyjdzie dobre ???
P.S. Piwo robiłem z Brew-kita Jon Bull Lager z ekstraktem słodowym. Do każdej butelki dodałem miarkę cukru. Na spodzie butelek pojawił się po kilku h osad.
Pozdrawiam.
Comment