A nie obawiasz się trochę kranówy?
Browar Hajduki, czyli próby warzenia czynione przez Adama XVI-go Śląskiego...
Collapse
X
-
Ja nie ryzykowałem i zadałem Ustroniankę.Może wyjdzie jakaś oranżadka?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
A może to ten dlugo zapowiadany przez Adama eksperyment?
Nie wiem, mam pewne wątpliwości co do stanu wody w miastach, ja co prawda warzyłam z kranówy, ale to była woda oligoceńska w Kadach.Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcelA może to ten dlugo zapowiadany przez Adama eksperyment?
Nie wiem, mam pewne wątpliwości co do stanu wody w miastach, ja co prawda warzyłam z kranówy, ale to była woda oligoceńska w Kadach.
Moje poprzednie piwa (wszytkie obydwa ) były na tej kranówce. Na szczęście w Chorzowie mam niezłą wodę.Last edited by adam16; 2005-09-23, 14:42.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
W tej chwili jest 8 Blg. Drugi fermentatot właśnie się odkaża, i dziś porter przejdzie na cichą.
W smaku zaczynam czuć coś a’la kawa i niestety jakieś lekko kwaskowate posmaki. Oby nie trzeba było przekwalifikować tego portera na Ciemnego KwasiżuraBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Ależ gruba warstwa drożdży była na dnie fermentatora . Eksperymentalnie trochę tego zebrałem i spróbuję przechować.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Porter zabutelkowany, fermentatory oczyszczone i już się zastanawiam nad warką nr 4, tym razem już robioną ze słodu, z zacieraniem i całą tą zabawąBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Porter Hajduki
Porażka - otwarłem dziś na próbę buteleczkę, a tam piany zero, a gazu tyle co kot napłakał. Aż się boję o pozostałe butelkiBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Porter Hajduki
Porażka - otwarłem dziś na próbę buteleczkę, a tam piany zero, a gazu tyle co kot napłakał. Aż się boję o pozostałe butelki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_AlehouseJeśli w smaku nie czuć zepsucia, to proponuję zastrzyki z działających drożdży. Czuć słodkość w tym nienagazowanym piwie?Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16W smaku wszystko OK. Mam w zapasie drożdże i się już zdążyłem zastanawiać nad ich zadaniem do butelek. Zobaczę jak otworzę kolejną butelkę, może jutro.
Comment
-
-
Porażka - otwarłem dziś na próbę buteleczkę, a tam piany zero, a gazu tyle co kot napłakał. Aż się boję o pozostałe butelki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika joelkaNie za szybko bierzesz się za otwieranie butelczyn? Toż to porter! Ja swoje jasnoki otwieram dopiero po miesiącu a koźlaka już 3 miesiąc trzymam i dopiero piana się pojawiła. Ja bym zapomniała na twoim miejscu o tym piwie i odkopała je dopiero w nowym roku.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Porażka - otwarłem dziś na próbę buteleczkę, a tam piany zero, a gazu tyle co kot napłakał. Aż się boję o pozostałe butelkiBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
Comment