Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
Browar Hajduki, czyli próby warzenia czynione przez Adama XVI-go Śląskiego...
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcelCóż, ja otworzyłam, gazu trochę było, ale piany faktycznie brak (wkrótce opis w odpowiednim temacie), co nie oznacza, że nie szczypie lekko w język...
Gaz już jak najbardziej w normie, piana faktycznie krótka i krzaczasta. Piękna czerń nieprzenikniona, w smaku lekko owocowe. Ale to kwestia tego, że oczywiście porterek powinien jeszcze poleżakować.
W każdym razie baaardzo smaczne piwo!*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
-
No ja wam pokażę . Tak się nie zastosować do zaleceń producenta
Opisy to chyba w Piwa z browarów domowych powinny być zamieszczoneBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Warka nr 4, (08.03.2007)
Browar Hajduki charakteryzuje się produkcją bardzo limitowaną
Po dłuższym przestoju, dziś eksperymentalnie, uwarzyłem 12 litrów ciemnego pszeniczniaka z zacieraniem. Warzenie zaczęło się o... szóstej rano, a w tej chwili już pięknie fermentuje - piana spora i bardzo ciemna.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Fiu fiu.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Warka nr 4, (08.03.2007)
Po siedmiu dniach przelałem na cichą.
Smakuje jak lekko alkoholizowana kawa zbożowa...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Warka nr 5, (01.04.2007)
To wcale nie Prima Aprilis.
Zaraz po zabutelkowaniu warki nr 4 do fermentatora trafiła warka nr 5.
12 litrów jasnej pszenicy (12,5 Blg).
Wniosek mam juz za to jeden - czeka mnie zdecydowanie zakup dodatkowych usprawnień. Bo filtracja przebiega u mnie beznadziejnie.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Jeszcze wyjdzie, że w Chorzowie Adamy tylko warząBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coderA jaki masz filtrator i co idzie źle?
I dlatego warka 4 jest niedofiltrowana. Nad 5-ką się pobiedziłem i jest lepiej. Ale na 6-tą już mam zamiar się zaopatrzyć w filtrator.
Wcześniej problemu nie było bo pierwsze warki były z ekstraktów.Last edited by adam16; 2007-04-04, 21:00.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16A no własnie chodzi o to, że jeszcze filtratora jako takiego nie posiadam.
I dlatego warka 4 jest niedofiltrowana. Nad 5-ką się pobiedziłem i jest lepiej. Ale na 6-tą już mam zamiar się zaopatrzyć w filtrator.
Wcześniej problemu nie było bo pierwsze warki były z ekstraktów.Pozdrawiam,
Jacek
Świentechlywiki
Comment
-
-
Warka nr 5, (01.04.2007)
Prawie tydzień, a jeszcze sporo piany przy fermantacji jest.
Zupełnie inaczej niż było z Warką nr 4, (08.03.2007). Tak się zresztą zaczynam zastanawiać nad refermentacją tej ciemnej pszenicy.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
[QUOTE=adam16]Prawie tydzień, a jeszcze sporo piany przy fermantacji jest.[QUOTE]
A ja myślę tak:zlewaj to szybko na cichą-ta piana to zmyłka,po dekantacji zobaczysz prawdziwe oblicze tej pszenicy.Last edited by fidoangel; 2007-04-07, 17:09."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
Comment