Może opisz bardziej swoje warki. Użyłeś suchych drożdzy? Czym sterylisujesz pojemniki i rurki? Przyznam szczerze, że na poczatku miałem sporo kwasów, gdyż słao dezynfekowałem a później używałem gęstwy skwaszonej po kolejnych warek.
Od sierpnia nie miałem ani jednego kwasu-zaczłem używać wybielacza a obecnie CIO używam i jestem zadowolony, gdyż nie śmierdzi i nie trzeba płukać.
obecnie CIO używam i jestem zadowolony, gdyż nie śmierdzi i nie trzeba płukać.
Hmm, a moj ClO2 tak daje czadu, ze czuje sie jak na basenie za PRLu... Ostatnio pomyslalem, ze moze dlatego, ze rozcienczam z goraca woda, ktora jak wiadomo, daje duzo oparow, smierdzacych oparow.
A moze za bardzo stezony uzywam? Roztwor aktywny rozcienczam 1:10 i tym dezynfekuje.
A jak wy go stosujecie (w jakim stosunku rozcienczony i w zimnej czy goracej wodzie)?
Hmm, a moj ClO2 tak daje czadu, ze czuje sie jak na basenie za PRLu... Ostatnio pomyslalem, ze moze dlatego, ze rozcienczam z goraca woda, ktora jak wiadomo, daje duzo oparow, smierdzacych oparow.
A moze za bardzo stezony uzywam? Roztwor aktywny rozcienczam 1:10 i tym dezynfekuje.
A jak wy go stosujecie (w jakim stosunku rozcienczony i w zimnej czy goracej wodzie)?
Najpierw r-r 5% (oryginalny) 1:25 z kwaskiem cytrynowym, a potem taki r-r 1:10 bezpośrednio przed użyciem ale tylko w ZIMNEJ wodzie. Z gorącej wody ClO2 natychmiast uleci i nie bardzo masz czym dezynfekować, za to wrażenia zapachowe niezapomniane
Zamierzałem coś uwarzyć a tu wodociągi mi plany popsuły - od wczoraj woda w Chorzowie nie nadaje się do picie i trzeba biegać do beczkowozów. Choć może by zrobić jakieś Beczkowe
No ja piwa na razie robić na tej wodzie nie będę. Kąpać się zersztą treż bo jak się własnie dowiedziałem to jest to czynnośc zbędna - cytuję: Chorzowsko-Świętochłowickie Przedsiębiorstwo Wodociągów i Kanalizacji Sp. z o.o. informuje, że woda dostarczana tutejszemu przedsiębiorstwu przez Górnośląskie Przedsiębiorstwo Wodociągów S.A. w rejonie Chorzowa Batorego ograniczonego ulicami A. Krajowej-Działkowa – Wysockiego – Inwalidzka – Kasztanowa – Brzozowa – Graniczna – Kochłowicka – Kaliny decyzją Sanepidu w Chorzowie nie nadaje się do celów spożywczych oraz czynności zbędnych - mycie, kąpanie.
W TV Katowice podawali, że normy zanieczyszczenia żelazem są przekroczone bodaj 9 razy. Są też inne zanieczyszczenia chemiczne.
Comment