Dzięki za odpowiedzi na moje wątpliwości.
Browar Hajduki, czyli próby warzenia czynione przez Adama XVI-go Śląskiego...
Collapse
X
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
Warka nr 2, (17.12.2004)
Minął tydzień cichej. Jest ciągle 4 Blg. Część już zabutelkowana, pozostałość trafi do szkła za chwilę. Teraz jeszcze czeka wydruk etykiet i do piwnicy.
Piję właśnie próbkę, która służyła do zbadania balingu – na razie ciekawe nie jest.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Warka nr 2, (19.12.2004)
Trzeci dzień od zabutelkowania. W kilku butelkach pojawiły się "ogniska" pianki. Znaczy chyba to, że drożdże znowu ruszyły
Jutro butelki trafią do piwnicy - lepiej żeby nie wybuchały w kuchni.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Po drodze ze spaceru wstąpiłem do piwnicy – po drodze, jak do piekieł, mi było – i przyniosłem sobie tego mojego ciemniaka. Oj ciekawie się zaczyna to piwo. Jest lekko ... słonawe – ale ta słoność daje fajny efekt. Mam nadzieję, że ten efekt nie zniknie wraz z leżakowaniem.Last edited by adam16; 2005-01-07, 13:51.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Miał być już uwarzony porter. A tymczasem, chyba trzeba uznać iż działalność browaru Hajduku zostaje zawieszona do odwołaniaBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Donoszę iż w Hajdukach znów czuć słodowy zapach. Będzie porter.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
W końcu się udało. Gratuluję i życzę kolejnych sukcesów w warzeniu.
Liczę na jakąś malutką próbkęŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Wczoraj koło 16-tej zadałem drożdży, a w tej chwili, czyli jakies 16 godzin później, mam pianę nie na dwa palce, a na ponad 10 centymetrówBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Piana już tylko centymetrowa, Blg spadło do 10, już smakuje na mocne piwo... o ile ostatecznie się uda coś z tego.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16... o ile ostatecznie się uda coś z tego.
Przesłać Ci na PW, na wszelki wypadek, stosowne zaklęcie, cobyś miał pewność, że to wyjdzie porter , a nie wino?Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnikA dlaczego miałoby się nie udać?
Przesłać Ci na PW, na wszelki wypadek, stosowne zaklęcie, cobyś miał pewność, że to wyjdzie porter , a nie wino?
Swoją drogą trzeba by założyć w Browarnictwie amatorskim nowy temat: "Rola zaklęć w piwowarstwie"
Potem jeszcze coś o wpływie czarnej magii...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Zapomniałem jakoś zupełnie o szczegółach.
Ten porter to moje ostatnie piwo z gotowca, przynajmniej na jakiś czas.
Piwo powstaje z:
ekstraktu słodowego jasnego (6,65 kg),
ekstraktu słodowego barwiącego (ok. 0,2kg),
chmielu aromatycznego i goryczkowego (rzucone tak na oko),
drożdży górnej fermentacji (Safale),
i wspaniałej chorzowskiej wodociągówki.
Dziś w fermetatorze trochę zamieszałem, żeby pobudzić drożdże do wytężonej pracy. Zapach coraz przyjemniejszy.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
Comment