Pierwsza warka pełną mordą

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mordaty
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2004.10
    • 19

    #16
    Jednak nie rozlewam. Drożdze rozrabiają w najlepsze. Bulgot z rurki jednoznacznie na to wskazuje. Poczekam jeszcze chwilę. Tymczasem schodzę do piwnicy, skontemplować po 3 tygodniach leżakowania ze dwie butelki z pierwszej warki. No i podjąłem DECYZJĘ Mam zamiar zaprojektować, drukować i kleić etykiety, począwszy od drugiej warki. Pierwszej nie kleję, bo w 100% zrobiona zgodnie z przepisem, bez grama inwencji własnej. Zdrowie, Panie i Panowie!!
    Ostatnia zmiana dokonana przez mordaty; 2004-10-30, 06:49.

    Comment

    • mordaty
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2004.10
      • 19

      #17
      Degustacja się zaczyna dokonywać. Gaz - rewelacja. Klarowność - bez zastrzeżeń. Piana - 1/3 kufla przy powolnym nalewaniu po ściance. Nawet trwała. Smak - nie najgorszy, ale drożdże czuć, niestety. Nigdy więcej cukru!! Ale i tak lepiej smakuje od markowych No i kopnięcie w zwoje jakieś takie mocniejsze jakby od sklepowych browarów - albo ktoś coś zaniża, albo upija mnie sugestja własnoręcznie uwarzonego piwa
      Wasze

      Comment

      • mordaty
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2004.10
        • 19

        #18
        O żesz w mordę!!
        SUGESTIA, of koz!
        Self FCJP, kajam się i w piersi biję

        Comment

        • mordaty
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2004.10
          • 19

          #19
          I druga warka rozlana. Coś mi się nie poszczęściło do końca, pękło kilka butelek przy kapslowaniu - kapslownica młotkowa, oczywiście. Tak oto kolejny raz wychodzi, że oszczędności generują koszty. Kupuję porządną kapslownicę. A piwo wyszło mętne, mocno imbirowe, lekko miodowe, mocno drożdżowe i zdaje się, mocno alkoholowe. Z odczytów Blg i tabeli do ich interpretacji wychodzi, że ma 8% alkoholu. Miodzio!! Poczekam z miesiąc albo i dłużej, zobaczymy. Tymczasem zaczynam rozmyślania nad 3 warką.

          Comment

          Related Topics

          Collapse

          • dadek
            Niemcy, Erlangen-Alterlangen, Alterlanger Straße 6, Drei Linden/Krapp Bräu
            dadek
            Alterlangen to dzielnica niskiej jednorodzinnej zabudowy w postaci stylowych domów o czerwonych, spadzistych dachach otoczonych zielenią. Leży po drugiej stronie rzeki Regnitz niż centrum Erlangen. Z dworca kolejowego do restauracji Drei Linden piechotą jest 1,7 km. Trasa wiedzie dwoma mostami...
            2025-02-12, 02:28
          • dadek
            Austria,Wiedeń,Mariahilfer Str.156-158, Brauhof Wien Fünfhaus/Kaltenhauser Botschaft
            dadek
            Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
            Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...
            2024-05-23, 01:04
          • dadek
            Oberursel, Ackergasse 13, Alt-Oberurseler Brauhaus
            dadek
            Oberursel to nieduże miasto (około 40 tyś. mieszkańców) położone 20 km na północ od Frankfurtu (am Main). Dojazd jest bardzo łatwy dwoma liniami transportu szynowego - pociągami DB lub miejską U3 czyli tramwajo-metrem. W odległości około 400 m od stacji wchodzimy w obręb bardzo ładnej...
            2023-10-03, 22:05
          • pebejot
            USA, Miami, 42 NE 25th Street, Cerveceria La Tropical
            pebejot
            Gigantyczny browar restauracyjny założony w 2021 roku, choć legenda głosi, że w tym miejscu piwo warzyło się już w 1888 roku.
            Logotypem browaru jest flaming z szyszką chmielową.
            Browar znajduje się w dzielnicy Wynwood, niedaleko Biscayne Blvd, reprezentacyjnej ulicy Miami....
            2022-07-23, 18:26
          • heckler
            Czechy, České Budějovice, Hroznová 187/34, Pivovar Solnice
            heckler
            W České Budějovice ruszył kolejny browar z restauracją. Usytuowany został pomiędzy dwoma już działającymi browarami i z pośród nich prezentuje się najokazalej. Generalnie browar i restauracja Solnice to dwa całkiem osobne, oddalone od siebie o jakieś 50 metrów, stojące przy kościele...
            2019-07-13, 07:42
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...