Z wielką radością ogłaszamy, że powstał nowy browar domowy o nazwie jeszcze nie wymyślonej (zobaczymy po pierwszej warce). Dziś przed południem Odoakr z Petraxem uwarzyli 21l Chyba-Stouta. Zobaczymy co z tego wyjdzie Wykorzystaliśmy ekstarkty słodowe ze sklepu WES (2x1,7kg jasnego i trochę barwiącego) + granulaty chmielowe. Nastaw brzeczki wynosi 12Blg.
Nowy browar domowy!
Collapse
X
-
Dzękujemy bardzo!
Fermentator stoi u mnie w domu, więc co chwilę do niego zagladam, kiedy zacznie fermentować. Stoi w temperaturze 21 stopni C. Na forum wyczytałem, że powinno zacząć się coś dziać 12 h po dodaniu drożdży. Z tego by winikało, że niedzielny w niedzielny poranek nie będę długo leniuchował tylko od razu pobiegnę do fermentatora, bo wtedy fermentacja powinna byc w okresie "widocznym"
Comment
-
-
Jak na Chyba-Stouta jest chyba-ładny... Powodzenia!Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Po tygodniu fermentacji burzliwej piwo zostało przelane do butelek. Było z tym sporo zabawy, ale sie udało.
Piwo w butelce nie przepuszcza żadnego światła - jest starsznie ciemne, a w smaku... hmmm... no zobaczymy - jesteśmy pełni nadzieji
Comment
-
-
Odoakr napisał(a)
Po tygodniu fermentacji burzliwej piwo zostało przelane do butelek. Było z tym sporo zabawy, ale sie udało.
Piwo w butelce nie przepuszcza żadnego światła - jest starsznie ciemne, a w smaku... hmmm... no zobaczymy - jesteśmy pełni nadziejichickkiller :)
Comment
-
Comment