20/2017 Norteast IPA 15,3 BLG 30.09.2017
Pilzneński Soufflet 4 kg
Pale Ale Maris Otter Crisp 5 kg
Płatki owsiane 0,8 kg
Cara Gold 13017 Crisp 0,5
64-62 st C 40 min
67-65 st C 30 min
Chmielenie
160 g Centennial 2015
na zimno:
a) 100 g Cashmere 2016 + 100 g Centennial 2015 7 dni
b) 150 g Waimea 2015 7 dni + Nelson Sauvin 50 g szyszka do pepsikega
FM 55 oba
42 litry na fermentacji
21/2017 Goldings IPA/Goldings Winogrono Ale
54 st C 10 min
68-63 st C do negatywnej
Chmielenie - póki co szyszka Goldingsa się zbiera z krzaka
Potem podział na 2 fermentory i do jednego pójdzie winogrono, tez z krzaka, a co
Pilzneński Soufflet 4 kg
Pale Ale Maris Otter Crisp 5 kg
Płatki owsiane 0,8 kg
Cara Gold 13017 Crisp 0,5
64-62 st C 40 min
67-65 st C 30 min
Chmielenie
160 g Centennial 2015
na zimno:
a) 100 g Cashmere 2016 + 100 g Centennial 2015 7 dni
b) 150 g Waimea 2015 7 dni + Nelson Sauvin 50 g szyszka do pepsikega
FM 55 oba
42 litry na fermentacji
21/2017 Goldings IPA/Goldings Winogrono Ale
54 st C 10 min
68-63 st C do negatywnej
Chmielenie - póki co szyszka Goldingsa się zbiera z krzaka
Potem podział na 2 fermentory i do jednego pójdzie winogrono, tez z krzaka, a co

Comment